Adventskalender 

Adventskalender

DAG 11

Wat zou jij liever hebben? Een eindeloze winter of een Endless Winter-pakket voor €100? Dat laatste hebben we voor je geregeld!
In het pakket vind je het basisspel, de uitbreidingen Stroomafwaarts, Voorouders en Grotschilderingen, het mammoet speelstuk en verschillende promo’s (Trouwe Viervoeters, Ceremonies, Aurora Borealis). Voor degene die het basisspel al heeft, hebben we ook een mooie deal met alleen de uitbreidingen en promo’s.

Kruip in de rol van verschillende stamleiders en leid de stammen door de tijdperken heen. Zorg voor voldoende ontwikkelingen door op jacht te gaan, breid je stammen uit en bouw aan je samenleving. Ben jij er klaar voor om de tijdperken te trotseren?

In Endless Winter reis je terug naar 10.000 jaar voor christus. Wanneer je het spel speelt, neem je de rol in van verschillende stamleiders die hun stammen leiden door verschillende tijdperken. Aan het begin van Endless Winter heb je de leiding over een jagers-verzamelaars groep, die je gedurende het spel moet helpen ontwikkelen tot een beschaafde stammengemeenschap. Dit doe je door op ontdekking te gaan, rond te trekken, je stam uit te breiden, te jagen op groot wild en door megalieten, grote stenen gebouwen, te bouwen. 

Endless Winter wordt over een aantal rondes gespeeld dat uit de volgende fases bestaat: de actiefase, de eclipsfase en de nieuwe generatiefase. De actiefase bestaat uit het spelen van verschillende kaarten en het uitvoeren van acties. Voorbeelden van acties zijn jagen en ontwikkelen. Bij elke uitgevoerd actie breng je jouw stam een stap verder. Ook bereid je je in de eerste fase voor op de eclipsfase. In de steentijd vonden er regelmatig astronomische gebeurtenissen plaats die grote strijd opleverden tussen verschillende stammen. Na zulke gebeurtenissen nam een nieuwe generatie het over van de oude generatie, wat gebeurt in de derde fase van het spel. Wanneer deze 3 fasen zijn uitgevoerd, start er een nieuwe ronde waarbij je je stam ontwikkelt. 

Aan het einde van spel worden punten toegekend voor verschillende gebieden. Hierin worden de verzamelde dier-, stam- en cultuurkaarten meegerekend samen met het offerspoor en erespoor. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft verzameld, wint het spel! 

Benieuwd hoe je Endless Winter speelt?
Bekijk dan hier de uitlegvideo van Endless Winter.

De adventskalender-actie loopt van 1 tot en met 24 december. Iedere dag is er een nieuwe aanbieding, die tot middernacht geldig is, zolang de voorraad strekt.