Valentijnsdag: de dag van de liefde of jouw minst favoriete dag van het jaar?

Dat het weer (bijna) Valentijnsdag is, zal je niet ontgaan zijn. Overal barst het van de leuke acties en veel stelletjes pakken uit op deze dag. Het is de dag van de liefde en daar kun je niet onderuit… Maar wat nou als je helemaal geen zin en tijd hebt voor al dat kleffe gedoe? Dan speel je een spel.

En nu hoor ik je denken: alleen een spel spelen, kan dat? White Goblin Games heeft een aantal spellen die je met meerdere spelers kunt spelen, maar waar ook een fantastische solovariant bij inbegrepen is. Zo hoef jij je op Valentijnsdag niet te vervelen. Wij zetten er graag een aantal voor je op een rij:

Everdell

Als je solo de uitdaging aangaat bij Everdell, moet je het opnemen tegen de chagrijnige en zeer valse Rugwort. Met zijn bende van baldadige en wilde rattenschurken weet hij met zijn trucs iedereen in het dorp te bedriegen. Doordat je het op drie moeilijkheidsniveaus kunt opnemen tegen Rugwort is er voor iedereen de gewenste uitdaging in een solospel.

Rugwort staat bekend om zijn sluwheid doordat hij graag precies hetzelfde doet wat jij ook doet. Met één vingerknip heeft hij een kaart gespeeld en door die hoge productiewaarde heeft hij zo een gebeurtenis voltooid. Je sluwe tegenstander speelt alleen een kaart als jij ook een kaart speelt, dus het is van cruciaal belang dat je goed nadenkt over welke kaarten je speelt. Een belangrijk voordeel is dat je tegenstander Rugwort geen gebruik maakt van de effecten op de kaarten. Iets waar je handig gebruik van kunt maken.

 

De Verdwenen Ruïnes van Arnak

In de solovariant van De Verdwenen Ruïnes van Arnak blijk je niet de enige te zijn die op het onbekende eiland op expeditie is. Je moet het opnemen tegen een tegenstander, je rivaal, die je altijd één stap voor blijkt te zijn. De sterkte van je rivaal bepaal je aan het begin van het spel door de kracht van zijn acties. Je rivaal voert tijdens het spel elke ronde dezelfde acties uit. De volgorde waarin je rivaal zijn acties uitvoert is onbekend, maar het is wel zeker dat je rivaal je probeert dwars te zitten.

De solomogelijkheden van De Verdwenen Ruïnes van Arnak zijn eindeloos. Zo is er bijvoorbeeld een solocampagne. Hier ga je op zoek naar de verdwenen Professor Kutil. De professor is een jaar geleden verdwenen en jij hebt de opdracht gekregen om naar hem op zoek te gaan. Helaas heb je ook een rivaal op het eiland rondlopen die geen goede bedoelingen heeft. Je rivaal wil graag roem en erkenning en zal er alles aan doen om dat te krijgen. Ook zijn er extra rivaaldoelen voor extra uitdaging.

Rovers van de Noordzee

Om Rovers van de Noordzee solo te kunnen spelen heb je de uitbreiding Helden uit het Noorden nodig. Jouw gretige tegenstander overvalt graag en zal op elk geschikt moment de buit graag in beslag nemen. Alleen als het niet mogelijk is om te overvallen, zal je tegenstander proberen om wapenuitrusting, buit en/of een offertegel te ontvangen. De solovariant van Rovers van de Noordzee speelt anders dan andere solospellen. In veel solospellen probeer je de hoogste score te behalen of je eerder behaalde score te verslaan. In dit spel is een juiste strategie en planning cruciaal om je tegenstander te slim af te zijn. De acties van je tegenstander kunnen een verrassende wending nemen en daar zul je goed op in moeten spelen.

 

TEN

 

Wil je Ten in je eentje spelen? Dan moet je het opnemen tegen Pien. Pien is een fictieve speler die het spel op dezelfde manier speelt als jij. Wil je makkelijk beginnen, dan kun je gemakkelijk de moeilijkheidsgraad van Pien aanpassen en als je denkt haar wel aan te kunnen, begin je gelijk met een iets hogere moeilijkheidsgraad. De moeilijkheidsgraad geeft de waarde aan waarop Pien flopt, terwijl voor jou de waardes gelijk blijven. Ten solo spelen is eenvoudig, snel en zeker uitdagend. Weet jij Pien te slim af te zijn?

 

Calico

Als we een spel moeten noemen dat het meest uitgebreid is voor de solospeler, dan is dat Calico. Probeer met 30 verschillende scenario’s de prestatieladder te vullen en benoem jezelf tot quiltmeester. Elk scenario heeft voorwaarden en doelen waar je aan het begin of aan het einde van het spel aan moet voldoen. Speel met een unieke combinatie van opdrachttegels, verzamel een minimaal aantal knoopfiches of trek zoveel mogelijk katten aan. Elk scenario geeft een nieuwe uitdaging om uiteindelijk de top van de prestatieladder te bereiken.

 

Benieuwd welke spellen nog meer een solovariant hebben? Bekijk hier ons volledige assortiment.