20 november 2020

Beleef alle seizoenen in Everdell

Heb jij ook altijd het gevoel dat het jaar voorbij vliegt? Ik was nog maar net gewend aan de herfstkou en de prachtige kleuren die van de boom naar het fietspad dwarrelden. En nu is het al weer bijna winter! Gelukkig kun je nu op een magische wijze de seizoenen nog eens herbeleven in Everdell.

Everdell stond bij velen het gehele jaar op het verlanglijstje. Nu het spel eindelijk ook in Nederland uit is, wil ik je graag meenemen naar de plek waar het allemaal gebeurt.

In Everdell ben jij de leider van een groep boswezens en heb jij de belangrijke taak om nieuwe gebieden te ontwikkelen en steden te bouwen. Baan je een weg door het prachtige bos van Everdell, waarin de grote Evertree beschutting geeft aan de wezens in het verborgen rijk.

Everdell- speelbord

Everdell is een worker-placement spel waarin het doel is om zoveel mogelijk punten te verdienen. Dit kun je doen door gebouwen te bouwen en boswezens in je stad te laten wonen. Zorg dat je genoeg grondstoffen verzameld om je stad te kunnen verwezenlijken.

Verzamel dus takken, hars, kiezelstenen en bessen om de meeste succesvolle stad te maken. Werk ieder seizoen hard aan het verzamelen en bouwen. Gebouwen neerzetten loont. Je trekt namelijk verschillende boswezens aan en zo vult je stad zich met de krachten van de boswezens.

Stuur je arbeiders op pad om grondstoffen en kaarten te verzamelen en voer nóg meer acties uit met behulp van de kaarten die in de weide liggen. Elk seizoen kun je meer arbeiders inzetten die je helpen. Je begint in de winter en je werkt het hele jaar door!

Everdell brengt tactiek en een klein beetje geluk bij elkaar. Door het prachtige artwork heb je het gevoel dat je zelf in deze wondere wereld bent beland.

Everdell - Schoonmaker

Het speelbord is groots en de 3D Evertree geeft naast de speelfuncties ook enorm veel sfeer. Mocht je het nog niet hebben gezien; de kaarten bevatten prachtig artwork! Zowel de boswezens als de gebouwen zijn geweldig vormgegeven. Van de 25 boswezens vind ik de schoonmaker er toch wel het leukste eruitzien;  hij is zo schattig!

 

Heb je nu ook zo’n zin gekregen om een magische stad te bouwen en leider te zijn van alle leuke boswezens? Haal Everdell dan snel in huis!

 

Veel speelplezier!

Hendriëtte Wobbes – Sales en Communicatie