In het najaar geeft White Goblin Games de volgende spellen uit!

Het eerste halfjaar is bijna voorbij! White Goblin Games heeft dit najaar weer een aantal mooie bord-, kaart- en dobbelspellen op de planning staan. Stuk voor stuk titels die garant staan voor een gezellige tijd.  Lees hier snel verder en ontdek wanneer de spellen uitgegeven worden! De data die hieronder genoemd worden zijn onder voorbehoud en kunnen worden gewijzigd.

Machi Koro 2: Polis!

Word jij de beste burgemeester in Machi Koro 2: Polis!

Je favoriete, liefdevolle en eigenzinnige stad is weer terug. De standaard gebouwen in de stad zijn niet veel veranderd, maar de race om nieuwe gebouwen en bezienswaardigheden met unieke effecten zal groter zijn dan ooit. Ben jij klaar voor dit nieuwe avontuur?

Door nieuwe bestemmingsplannen krijgen spelers slechts een beperkt budget om startgebouwen te kopen. In het aanbod liggen slechts 15 verschillende kaarten die je kunt bouwen. In tegenstelling tot Machi Koro kun je dus niet altijd bouwen wat je wilt. Er is keuze genoeg, maar de kaarten moeten wel van pas komen in jouw stad. Kies verstandig welke gebouwen je wilt bouwen, want er zijn ook bezienswaardigheden waar je tegenstanders veel profijt van kunnen hebben. Doordat alle spelers andere bezienswaardigheden van het aanbod bouwen, zijn de keuzemogelijkheden ontelbaar. Bij de bezienswaardigheden zit er ook nog een addertje onder het gras. Aan het begin van het spel zijn de bezienswaardigheden vrij goedkoop, maar met elke bezienswaardigheid die je bouwt, wordt het duurder. Het bouwen van je laatste bezienswaardigheid zal best wel wat geld gaan kosten. Zodra een speler zijn derde bezienswaardigheid bouwt, eindigt het spel direct en wint die speler het spel.

Machi Koro 2: Polis! heeft nieuw artwork en een vernieuwd spelmechanisme wat je zeker gaat verrassen. Door nieuwe gebouwen, aangepaste kaarteffecten en een nieuwe spelopzet lijkt het of je een totaal nieuw spel speelt terwijl het ook heel vertrouwd als Machi Koro voelt.

Splitter

Spiegelen en zoveel mogelijk combinaties maken!

Ben je fan van Qwixx? Dan is Splitter ook zeker iets voor jou. Het spel is eenvoudig maar heeft ook voldoende diepgang om een juiste tactiek te vormen. En natuurlijk is het doel van het spel om de meeste punten te verzamelen. De speler die na 22 rondes met zijn gevulde scoreblad de meeste punten heeft verzameld, wint het spel!

Elke ronde worden de twee dobbelstenen gegooid en moeten alle spelers de getallen op het scoreblad invullen. Je moet ervoor zorgen dat de twee getallen in spiegelbeeld tegenover elkaar staan. In een ronde moet je beide getallen invullen. De getallen die in spiegelbeeld tegenover elkaar staan hoeven niet altijd dezelfde getallen te zijn. Het doel is om groepen te maken van twee tweeën, drie drieën, vier vieren, vijf vijven, zes zessen en de enen moeten alleen staan.

Dat klinkt allemaal niet zo moeilijk, maar je bent wel afhankelijk van het resultaat van de dobbelstenen. Wanneer je aan het begin van het spel denkt dat dit allemaal wel mogelijk is, zul je tijdens het spel erachter komen dat het allemaal niet zo makkelijk is. Je wilt natuurlijk een groep van zes zessen maken, maar dit neemt een hoop ruimte in beslag. Als jij flexibel bent en je tactiek continu kunt aanpassen, zul je erin slagen voldoende punten te verzamelen om er met de overwinning vandoor te gaan.

The Game

Hetzelfde spel in een nieuw jasje.

The Game is een coöperatief spel dat White Goblin Games al langer in haar assortiment heeft, maar nu is het spel in een ander jasje gestoken. De abstracte illustraties geven het spel een totaal nieuwe beleving die voor iedere doelgroep geschikt is.

In The Game speel je samen en probeer je The Game te verslaan. Het is de bedoeling dat alle kaarten worden gespeeld op vier verschillende stapels. Twee stapels stijgen in waarde en twee stapels dalen in waarde. In totaal zijn er 98 kaarten die jullie met elkaar moeten spelen. Lukt het een speler niet om zijn beurt te voltooien en voldoende kaarten te spelen, dan verliezen jullie het spel en zul je het opnieuw moeten proberen. Lukt het jullie wel alle kaarten op de stapels te spelen, dan is het jullie gelukt The Game te verslaan.

The Game is verslavend en je wordt rijdens het spel ook zeker gedwarsboomd. Als het niet je beurt is worden de verkeerde kaarten opgelegd waardoor het moeilijker wordt om je beurt te voltooien, maar dat maakt het spel zeker niet minder leuk. Je moet er samen voor zorgen dat alle kaarten worden gespeeld en dat kan alleen als elke speler zijn beurt kan uitvoeren. Het is dus belangrijk om goed naar elkaar te luisteren, ondanks dat de meeste communicatie verboden is.

Qwixx Collectie

Qwixx bestaat 10 jaar!

 Het is 10 jaar geleden dat Qwixx voor het eerst op de markt is gekomen en door de jaren heen is Qwixx bijna niet meer weg te denken uit de dobbelspellenwereld. Speciaal voor deze gelegenheid brengen we  een jubileumeditie op de markt. De Qwixx Collectie wordt slechts eenmaal geprint en is beschikbaar in gelimiteerde oplage. Lees snel verder wat er allemaal in de Qwixx Collectie zit!

In de Qwixx Collectie zijn het basisspel, Qwixx Longo, Qwixx Mixx en Qwixx Bonus in een luxe jasje gestopt. De Qwixx Deluxe versie is uitgebreid en bevat nu naast het basisspel ook 3 andere Qwixx varianten. Nu kun je oneindig genieten van deze spellen zonder dat je scoreblokjes opraken. Want wees eens eerlijk: iedereen heeft wel eens een keer Qwixx willen spelen en kwam toen tot de ontdekking dat er te weinig scorebladen waren. In deze luxe versie zitten ook luxe dobbelstenen en je kunt de deksel als een dobbelbak gebruiken.

WILD Serengeti

Ga op pad door de Serengeti en leg de mooiste scènes vast.

Ontdek de eindeloze vlaktes van de Serengeti en creëer de mooiste scènes om de prijs voor de mooiste documentaire te ontvangen. Serengeti is één van ’s werelds meest waardevolle natuurgebieden. Er leven en jagen miljoenen wilde dieren die in voorspoed leven. Ontdek nieuwe dieren, leg de meest bijzondere beelden vast en gebruik je hulpmiddelen strategisch om de mooiste en meest inspirerende documentaire te maken.

In je beurt plaats je een camera op een actieveld, betaal je de kosten en voer je de actie uit. Elke ronde heb je beperkt geld beschikbaar en dus moet je je acties zorgvuldig kiezen. Acties die je kunt uitvoeren zijn dieren op de landkaart plaatsen, een dier verplaatsen, dieren van plaats verwisselen of nieuwe scènekaarten pakken. Hiermee probeer je scènekaarten die je op hand hebt te voltooien om zo geld en overwinningspunten te ontvangen. Je kunt ook voedsel- en/of VFX-fiches krijgen die je extra voordelen opleveren tijdens het spel. In de laatste 3 rondes vinden er migraties plaats. Als je denkt er goed voor te staan kunnen de migraties er voor zorgen dat de kansen weer verspreid liggen. Let dus goed op wanneer er een migratie plaatsvindt en wat dit voor jou kan betekenen. De speler die aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten heeft, wint het spel.

WILD Serengeti biedt je genoeg uitdaging en tijdens het spel zul je goed vooruit moeten denken. Een scène voltooien vereist meerdere acties en daarom moet je vooruit plannen. Let er op dat de andere spelers je niet dwarsbomen door plotseling een dier te verplaatsen of te verwisselen, maar vergeet zelf ook niet rekening te houden met welke dieren er al op de landkaart staan. Elk spel is anders door de scènekaarten die je op hand krijgt, maar ook door hoe de andere spelers te werk gaan. Je kunt WILD Serengeti ook met specialisten spelen die je een extra voordeel opleveren, maar van dat voordeel moet je wel handig gebruik maken.   

Everdell: Freshwater en Trailblazers

Extra spelmateriaal voor deze wondere wereld.

De eerste collector’s editie Glimmergold van Everdell is al beschikbaar en in dit kwartaal verwachten we ook de andere twee collector’s edities Freshwater en Trailblazers. 

In Everdell Freshwater zitten 3 nieuwe soorten boswezens, luxe wonderen, luxe parels en extra speelkaarten die je kunt gebruiken tijdens Everdell en Everdell Pearlbrook. Met deze editie voeg je luxe spelmaterialen toe en geniet je van de wondere wereld van Everdell en de watermeesters van Pearlbrook.

Met de Everdell Trailblazers ga je verder op avontuur en ontdek je nog meer geweldige locaties en boswezens. In de doos vind je 3 nieuwe soorten boswezens, 3 grote boswezens en nieuwe ontdekkingskaarten die je kunt tegenkomen tijdens je expeditie. Wees met deze ontdekkingskaarten voorbereid op nog meer verrassingen en speciale seizoenseffecten waar je aan moet voldoen.

Grove

Zet je boomgaard in bloei en verzamel het meeste fruit.

Grove is een citrusachtig spel waarin je probeert een zeer goede fruitopbrengst te genereren. Voor een spel Grove heb je slechts 9 kaarten en 15 dobbelstenen nodig. Elke ronde moet je 1 kaart in je speelgebied spelen. Op de boomgaardkaarten staan 3 soorten fruitbomen. Je doel is om dezelfde fruitbomen op elkaar te leggen om zo dobbelstenen te kunnen leggen en fruit te kunnen oogsten. Grove is een super leuk kaartspel dat je blijft uitdagen. Probeer zoveel mogelijk fruit te oogsten en vergeet ook niet handig gebruik te maken van de eekhoorn en de kruiwagen.

Het spelverloop is eenvoudig. Je speelt een kaart in je speelgebied en plaatst dobbelstenen op overlappende fruitbomen. Je hebt altijd 2 boomgaardkaarten op hand waardoor je altijd meerdere opties hebt om te spelen. Het doel is om zoveel mogelijk fruit te oogsten en daarvoor moet je zoveel mogelijk dobbelstenen plaatsen. De dobbelstenen mag je alleen plaatsen als het je lukt om de fruitbomen van verschillende kaarten op elkaar te leggen.

Naast het standaardspel kun je Grove ook spelen met de recept uitdaging. Aan het begin van het spel krijg je 2 receptkaarten die je moet proberen te voltooien. Als het je lukt om aan de voorwaarden te voldoen, ontvang je extra punten. In het spel zitten 18 verschillende recepten die elk spel opnieuw uitdagend maken.