7 september 2022

Cascadia en Ark Nova genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2022!

White Goblin Games is enorm trots op deze nominaties en kijkt uit naar de uitreiking die wordt gehouden eind oktober. Lees hier het juryrapport van de spellen en bekijk de video’s gemaakt door de jury van de Nederlandse Spellenprijs:

Cascadia

Juryrapport

Ontdek de uitgestrekte natuur en spot de juiste wildformaties in het aanlokkelijke Cascadia. Creëer grote gebieden met op de juiste plekken de verschillende dieren, want misschien is het wel paartijd voor
de beer, terwijl de vos het liefst het middelpunt van verschillende fauna
vormt.

Cascadia is een ontwerp van Randy Flynn en wordt uitgegeven door White Goblin Games. Zij geven aan dat het spel geschikt is voor 1 tot 4 spelers vanaf 10 jaar en een speelduur heeft van 45 minuten.

Welke combinatie van terreintegel met dier kies je? Past je terreintegel mooi in je landschap? En lukt het ook nog om het dier op een gewenste plek te leggen? Houd dan ook nog maar je concurrenten voor de grootste gebieden in het oog. Met eenvoudige regels krijg je verschillende puzzels tegelijkertijd, wat behoorlijk uitdagend blijkt.

Cascadia is een snel te leren en gemakkelijk uit te leggen tegellegspel. Het doorgronden is echter een ander verhaal. Daar zit juist ook de charme: het is toegankelijk en tegelijkertijd een uitdaging. Je huidige keuzes passen natuurlijk niet mooi bij de verschillende doelen, wat het interessant houdt. Een geslaagde beurt zorgt zeker voor een euforisch momentje.

Ark Nova

Juryrapport

Je gaat een moderne dierentuin bouwen. In ieder geval met ruime dierenverblijven, ondersteund door sponsors en bijdragen leverend aan conservatieprojecten. Maar of je vooral focust op het populairder maken van je dierentuin of op conservatieprojecten, dat is helemaal aan jou. Allebei kunnen ze je immers naar de overwinning leiden.

Ark Nova is een ontwerp van Mathias Wigge en wordt uitgegeven door White Goblin Games. Zij geven aan dat het spel geschikt is voor 1 tot 4 spelers vanaf 12 jaar en een speelduur heeft van 90 minuten.

Hoe geef je jouw dierentuin vorm? Zet je een mooi dierenverblijf neer? Of ontferm je je deze ronde liever over een dier? Je keuze krijgt een extra dimensie, omdat de gekozen actie daarna voor jou volledig inboet aan kracht, terwijl de overige acties sterker worden. Zo grijp je kansen en bereid je ook de volgende ronde voor. Nog interessanter wordt het als je acties opwaardeert voor nieuwe mogelijkheden. Zo versterk je nog meer jouw speelstijl. Met meer dan tweehonderd unieke kaarten is geen spel hetzelfde.

Ark Nova is een bouwspel, waarbij je acties en kaarten goed moet inzetten. Het mooie materiaal nodigt echt uit om te gaan spelen. De spelprincipes grijpen mooi in elkaar en leveren een onderhoudende uitdaging. Krijg je ook nog de onderweg lonkende bonussen fijn op elkaar afgestemd, dan kan jouw dierentuin niet meer stuk.