8 juni 2021

Codenames in tekenfilmsfeer

In Codenames werken jij en je teamgenoten bij de geheime dienst en hebben jullie de taak om zo snel mogelijk contact te leggen met jullie spionnen in het veld. Het andere team werkt bij een concurrerende geheime dienst en heeft de taak om zo snel mogelijk contact te leggen met hun spionnen in het veld. Het is als spelleider belangrijk om bruikbare aanwijzingen te geven. Met die aanwijzingen help jij je team om één of misschien zelfs meerdere kaarten goed te kunnen raden. De grootste uitdaging is dat je maar één woord mag gebruiken en dat je je gezicht in de plooi moet houden wanneer je team in overleg is.

disneyNu is Codenames terug met een Disneyvariant! In Codenames: Disney strijden twee teams om als eerste al hun Disney kaarten van de sleutel kaart te vinden. Het verschil tussen Codenames en de Disney variant is dat de kaarten voorzien zijn van Disneypersonages. Je kunt moeilijkere sleutelkaarten gebruiken en kiezen voor een groter speelveld. De normale Disney versie speel je met een grid van 4×4 kaarten en de variant voor gevorderden heeft een grid van 5×5 kaarten. disney

Codenames: Disney kan gespeeld worden met spelers vanaf 8 jaar. Een spel duurt ongeveer 15 minuten. Ben jij klaar voor de magie in Codenames: Disney?

 

Bekijk Codenames: Disney dan hier.