D-Spirits sampledeck

D-Spirits is een nieuw verzamelkaartspel (TCG).
In tegenstelling tot veel andere kaartspellen is D-Spirits echter niet gebaseerd op geluk maar op skills. Gelukkig zorgen de eenvoudige spelregels ervoor dat het spel snel te leren en te spelen is voor jong en oud.

Er zijn vele soorten D-Spirits te verzamelen en de set introduceert ook varianten van D-Spirits. Je kunt zeer zeldzame met gouden foiling vinden of met afwijkende kleuren en abilities. Sommige D-Spirits hebben zelfs meerdere variaties! De set bestaat uit meer dan 200 unieke kaarten met onder andere de favorieten Nephil en Ga’U en sterke kaarten zoals Gorgoyle en Eurena. Verzamel ze allemaal!

Om kennis te maken met het spel zijn er sample decks gemaakt. Hieronder vind je de kaarten met Nederlandstalige uitleg die je in het gratis deck aantreft.
Als je tijdens het spelen wat meer informatie wilt kun je hieronder de Nederlandse vertaling nalezen.

Ravenger

Embird

Hedgehedge

Als Ravenger wordt gespeeld, worden alle Wind D-Spirits van je tegenstander die op het speelveld liggen, teruggestuurd naar zijn hand. Je tegenstander kan geen Wind D-Spirits meer spelen zolang Ravenger op het speelveld ligt.

Eenmaal per beurt mag Embird een D-Spirit op het speelveld vernietigen. Als je ervoor kiest om deze actie te activeren, moet je SP betalen gelijk aan de aanvalskracht van de gekozen D-Spirit. Embird kan niet in dezelfde beurt aanvallen waarin de actie is geactiveerd.

Elke D-Spirit die Hedgehedge aanvalt en vernietigt verliest 500 aanvalskracht en kan daarna niet meer ‘soul exchange’ activeren.

Buttox

Wootot

Boldruff

Als Buttox wordt gespeeld, worden alle voedsel D-Spirits automatisch vernietigt. Je tegenstander verliest SP gelijk aan de helft van de gezamenlijke aanvalskracht van alle vernietigde D-Spirits.

Wootot is immuun voor effecten van D-Spirits. Je kunt deze kaart uit je hand afleggen om een effect van een D-Spirit voor 1 beurt te negeren.

Als Boldruff door een gevecht zou worden vernietigd, kan dit eenmaal per “battle step” worden genegeerd.

Batsu

Wanneer je Batsu speelt of via ‘super D-Summon’ speelt, mag je Penwin of Cadacus via ‘super D-Summon’ vanuit je hand of je deck spelen. Als Batsu aanvalt of verdedigt, is zijn aanvalskracht en verdedigingskracht gelijk aan het totaal van Penwin, Batsu en Cadacus op je speelveld.

Frantom

Op ieder moment kan Frantom worden gespeeld via ‘Super D-Summon’ vanuit je deck (zelfs tijdens de ‘battle step’). Als Frantom wordt verslagen in ‘battle’ mag Frantom na 2 beurten opnieuw worden gespeeld via ‘Super D-Summon’ (tenzij Frantom verslagen is door een elemental D-Spirit).

Ninstar

Als je Ninstar speelt, moet hij 2 velden bezetten op je speelveld. Ninstar kan tweemaal per beurt aanvallen.

Cadacus

Wanneer je Cadacus speelt of via ‘Super D-Summon’ speelt, mag je Batsu of Penwin via ‘super D-Summon’ vanuit je hand of deck spelen. Als Cadacus aanvalt of verdedigt, is zijn aanvalskracht en verdedigingskracht gelijk aan het totaal van de krachten van Penwin, Batsu en Cadacus op je speelveld.

Fairybit

Wanneer je Fairybit speelt, ontvang je 1000 SP en 300 SP extra aan het begin van elke beurt waarbij Fairybit op het speelveld ligt. Zolang Fairybit op het speelveld ligt, worden de effecten van alle venomous D-Spirits genegeerd.

Frylucha

Elke D-spirit die door Frylucha wordt aangevallen, kan niet verdedigen.

Slamwich

Slamwich kan zijn aanvalskracht en verdedigingskracht in de ‘battle step’ omwisselen. Dit effect kan slechts eenmaal per beurt worden geactiveerd. Deze krachten blijven verwisseld totdat ze opnieuw worden verwisseld.

Nagii

Nagii valt de verdedigingskracht van D-Spirits aan. De verdedigingskracht van de aangevallen D-Spirit wordt in deze aanval met 300 verlaagd.

Perodacdude

Als een wind D-Spirit wordt vernietigd of wordt afgelegd op de aflegstapel (D-World) mag je Perodacdude spelen via ‘Super D-Summon’ vanuit je hand of je deck.

Knuckleslice

Elke D-Spirit die een aanval door Knuckleslice verdedigt, wordt automatisch vernietigd.

Signals and Signs

Miracle shield

Als je geen D-Spirits op je speelveld hebt liggen, kun je deze kaart spelen om alle aanvallen van je tegenstander te negeren.

Seal blockage

D-Spirits kunnen gedurende 3 beurten niet via ‘Super D-Summon’ worden gespeeld. Dit geldt ook voor kaarten die worden gespeeld vanuit de aflegstapel (D-World).

Redirect

Als 1 van jouw D-Spirits wordt aangevallen, mag je de aanval negeren en neem je de helft van de schade die je zou krijgen als verlies van je SP.

Restore

Leg 3 kaarten naar keuze af uit je hand en/of decks. Je ontvangt 1000 SP.

Hopeful summon

Speel een D-Spirit met een waarde van 700 SP of lager via ‘Super D-Summon’ vanuit je hand.

Halocopter

Kies een D-Spirit met een waarde van 300 SP of lager. Deze D-Spirit mag de SP van je tegenstander rechtstreeks aanvallen.

Negate and destroy

Als je tegenstander een effect van een D-Spirit activeert, negeer je dat effect en vernietig je die kaart.

No way out

Als je tegenstander een support kaart speelt, negeer je dat effect en vernietig je die kaart.