Dit is de top 10 spellen voor in de herfst van Spellenbunker

Een blog door Remon & Chantal

Het is weer herfst! Na een lange warme zomer komt de periode die bekend staat om regen, kou en de straten bedekt met bladeren ons tegemoet. De regen en de wind betekenen over het algemeen dat we minder naar buiten gaan, maar ook dat er weer vaker een spel op tafel komt! Remon & Chantal van Spellenbunker vertellen je hieronder welke 10 spellen van White Goblin Games ze het liefste op tafel leggen. 

De dagen worden inmiddels weer wat korter en ook de regen heeft na een lange droge zomer ons land weer gevonden. Tijd voor een kop thee en de kaarsjes mogen langzamerhand ook weer aan. De herfst en de winter zijn voor ons seizoenen waar er makkelijker een spelletje op tafel komt. En gelukkig hebben we daar genoeg spelletjesvrienden voor. Wat zullen we deze herfst eens uit de kast gaan trekken?

Wij hebben een top 10 samengesteld van White Goblin Games spelletjes waarmee wij in ieder geval de herfst prima gaan doorkomen. Daarin staan wat langere spellen (denk aan de regenachtige zondagmiddagen, die worden dan ineens een stuk leuker), maar ook wat minder lange spellen die misschien wat makkelijker op een doordeweekse avond op tafel komen.

Calico

Denk je aan de herfst, dan denk je aan een lekker dekentje. In het spel Calico ga je je eigen lapjesdeken maken om zo poezen aan te trekken. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar vergis je niet. Calico heeft zo zijn uitdagingen doordat je combinaties moet maken met figuren en kleuren om zo de meeste punten te scoren. Soms dan duizelt het een beetje met al die patronen. Hou je van puzzelen, dan ga je dit zeker leuk vinden!

Lees de review van Calico op Spellenbunker

New York Zoo

Het spel deed ons een beetje denken aan de animatiefilms van Madagaskar. In New York Zoo, ben je een eigen dierentuin aan het creëren. In deze dierentuin heb je ruimte voor poolvossen, flamingo’s, pinguïns, kangoeroes en stokstaartjes. Maar je hebt natuurlijk ook leuke attracties nodig zoals een ijsjeskraam en een draaimolen. Je bent lekker even zoet met dit tegellegspel, dat er ook nog eens heel leuk uit ziet.

Lees de review van New York Zoo op Spellenbunker

Cascadia

Dit spel is al even genoemd in een ander blog en niet zonder reden, want het is echt een heerlijk spel. Kun je door het vieze weer niet op vakantie of aan de wandel? De dieren in dit spel komen lekker naar jou toe! Mooi vormgegeven en wat ook echt een pluspunt is aan dit spel, is dat het vlot klaargelegd is en ook eenvoudig uitgelegd aan medespelers en duurt nog geen half uurtje. Tegelijkertijd biedt het spel genoeg uitdaging. Maak combinaties met dierenfiches om zo speciale opdrachten te vervullen.

Bekijk Cascadia op Spellenbunker

Cahoots

Deze valt onder de afdeling kleine spellen, maar bij ons onmisbaar op tafel. Een grote reden hiervoor is dat het spelletje coöperatief is, samenwerken dus, maar dat maakt het niet minder spannend. Samen probeer je een aantal opdrachtkaarten te vervullen terwijl je niets over je kaarten mag zeggen. Lastig! Lukt het niet, dan is de verleiding groot om nog een potje te starten.

Lees de review van Cahoots op Spellenbunker

 

Qwinto

Deze komt uit de Qwixx familie maar heeft nét weer even een ander soort uitdaging. In dit snelle dobbelspelletje moet je niet alleen de horizontale lijnen in de gaten houden, maar ook de verticale. Ideaal om je spelletjesfanaat mee op te warmen of juist een cooling down na een pittig bordspel. Houd je van vlugge dobbelspelletjes, dan ga je deze vast heel leuk vinden!

Lees de review van Qwinto door Remon & Chantal op Spellenbunker 

WILD Serengeti

WILD Serengeti is één van de nieuwste aanwinsten van WGG. Wij konden deze alvast spelen op de reviewers dag in 2e Exloërmond. Wat ons meteen aansprak tijdens het spelen, is de vormgeving. Houten dieren met een soort ‘The Lion King’ rots, je komt helemaal in de sfeer van een safaritrip, alleen dan aan je eigen tafel. Het spel biedt genoeg uitdaging en is erg leuk om te spelen. Een voordeel is dat de speluitleg heel overzichtelijk is en meteen ook logisch klinkt. Je hebt voor dit spel iets meer tijd nodig, maar dit is totaal geen straf! Een spel dat wij zeker gaan introduceren bij onze spelletjesvrienden.

Bekijk Wild Serengeti op Spellenbunker 

Op zaterdag 1 oktober is release van WILD Serengeti in alle WGG Top Stores. Lees hier alles over de release van WILD Serengeti op de WGG Top Store dag.

Architecten van het Westelijk Koninkrijk

Dit is het eerste spel van de Westelijk Koninkrijk-trilogie. Trek er even een avondje voor uit, want dit worker-placement spel biedt heel veel mogelijkheden. Extra leuk als je in het dagelijks leven al last hebt van keuzestress. Tegelijkertijd is de speluitleg goed opgebouwd en daardoor heel overzichtelijk. De tekenstijl is ook heel leuk en het geheel trekt daardoor echt aan.

Lees de review van Architecten van het Westelijk Koninkrijk op Spellenbunker

Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk 

Dit is het tweede spel van de Westelijk Koninkrijk-trilogie. De laatste wordt in 2023 verwacht. Paladijnen neemt zeker wat plek in beslag op tafel. Past dat niet, koop dan een grotere tafel, want het spel is zeker de moeite waard om te gaan spelen. Trek er ook een middagje of avondje voor uit, neem er lekker de tijd voor. Enorm veel mogelijkheden in dit spel en meerdere tactieken die voor de overwinning kunnen zorgen.

Lees de review van Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk door Remon & Chantal op Spellenbunker

Everdell

Als je denkt aan de herfst en het bos, dan mag Everdell zeker niet ontbreken. Omringd door bosvriendjes vind je je pad naar de overwinning. Het spel ziet er fantastisch uit en de mooie ‘Evertree’ maakt het helemaal compleet. En ben je echt fan, dan zijn er nog verschillende uitbreidingen te verkrijgen. Je bent even zoet met het spelen van dit spel maar dat is totaal niet vervelend en het scheelt je weer een wandeling in het bos.

Lees de review van Everdell op Spellenbunker

Qwixx

Wie kent het niet? Lekker dobbelen is altijd leuk. Helaas natuurlijk wel een grote geluksfactor maar ach…het mag de pret niet drukken. Qwixx snapt iedereen en iedereen vindt het leuk. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook nog een hoop varianten, zoals onder andere de duel-versie, deluxe-versie en Qwixx karakters. Voor ieder wat wils. En in 10 minuutjes gespeeld. Bij ons altijd populair op tafel!

Lees de review van Qwixx op Spellenbunker

Dit is maar een greep natuurlijk, er zijn zoveel leuke spellen dat het moeilijk kiezen is. Toch is het soms handig een beetje meer te weten over een spel voordat je het koopt. Wil je uitgebreide reviews hiervan lezen, kijk dan eens op Spellenbunker en wie weet kunnen wij en onze medereviewers je een handje helpen bij het kiezen van een spel.

Veel speelplezier en ga toch tussendoor ook even naar buiten 😉 

Remon & Chantal