In het eerste kwartaal hebben we jullie voorzien van een flink aantal mooie nieuwe spellen waar jullie hopelijk al veel speelplezier aan hebben beleefd. Natuurlijk hebben we ook in het tweede kwartaal weer veel mooie dingen op de planning staat. Benieuwd wat je allemaal van ons kunt verwachten de komende maanden? Lees dan zeker verder!

Pyramido

Meng je tussen de oude Egyptenaren en bouw je eigen piramide in 4 fases. 

– Kies je dominotegel en voeg hem toe aan je persoonlijke piramide. 

– Plaats strategisch juwelen. 

– Maak verbindingen en ontvang punten. 


Quando

In Quando hebben je kaarten twee kanten. Dat werkt soms in je voordeel: als je een getal moeten pakken dat je niet wilt, kun je je kaart gewoon omdraaien. Maar het kan ook een behoorlijk nadeel zijn: speelt iemand een straatje van 3 dezelfde getallen? Dan moet je verplicht een 0 die je op hand hebt omdraaien. En dat wil je absoluut niet, je wilt namelijk zo snel mogelijk al je kaarten kwijtraken of in ieder geval zo laag  mogelijke kaarten op hand hebben. Lukt het jou om te winnen?

Blokken

Blokken is het dobbelspel in het paarse doosje. Er zijn weinig regels, geen wachttijd en twee soorten scorevellen om uit te kiezen. Aan jouw om in elk blok een dubbel paar, een vierling of een straat te maken. Doe je dat slim, dan ontvang je flinke bonussen die je zomaar de winst kunnen opleveren. Blokken speel je alleen of in een grote groep en bestaat uit 2 dobbelstenen en een scoreblok, dus is ook nog eens gemakkelijk mee te nemen.

Odin

De langverwachte restock van Odin staat ook gepland voor Q2. In Odin dompel je je onder in de wereld van de Vikingen en ga je aan de slag als handelaar, jager of plunderaar. Je bouwt huizen, ontdekt verre landen en draagt elke ronde bij aan het feest ter ere van Odin. Het is een groots, strategisch spel van Uwe Rosenberg waarin een vervlogen tijdperk opnieuw tot leven komt.

link volgt

Stapelstad

In Stapelstad probeer je de meest waardevolle stukken grond te veroveren om huizen op te bouwen. Je speelt het spel in een onbepaald aantal rondes en in elke beurt heb je de kans om huizen te bouwen, zolang je de benodigde kaarten in de juiste kavelkleur op hand hebt. Door speciale bonusgebieden op het bord kun je aan het einde van het spel veel bonuspunten ontvangen, onder andere voor de hoogste huizen en de meeste kavels met huizen van 1 speler.

Brass: Birmingham

In Brass: Birmingham ben je een concurrerende ondernemer tijdens de Engelse industriële revolutie. Tijdens het spel breid je je imperium uit door kanalen en sporen aan te leggen en door verschillende industrieën te bouwen en verder te ontwikkelen. Van kolenmijnen tot ijzerfabrieken en brouwerijen. 

Reizigers van de Zuidelijke Tigris

 

Het jaar is 820. Dappere ontdekkingsreizigers, cartografen en astronomen vertrekken vanuit Bagdad om de regio in kaart te brengen: het land, het water én de hemel erboven. Vergeet niet je karavaan te voorzien van arbeiders en uitrusting. Verslag uitbrengen is essentieel. Slaag jij erin indruk te maken op de kalief of verdwaal je in de wildernis?

Joomo

Joomo is een kaartspel waarin het gat tussen twee kaarten steeds kleiner wordt. De eerste twee kaarten bepalen de grootte van het gat. Speel je kaarten slim in de gaten en zorg dat je de speler bent die de laatste kaart speelt, want dan ga je er met de punten vandoor! 

Fit to Print

In het puzzelachtige tegellegspel over brekend nieuws in een idyllisch dorp vol schattige bosdieren. Je kruipt in de huid van redacteur en verzamelt het laatste nieuws met als doel de beste krant van heel het dorp te maken. Natuurlijk mogen ook de advertenties niet ontbreken. Lukt het jou om binnen drie dagen de meest succesvolle redacteur te worden? 

link volgt

Collect a Lotl

Je speelt in dit familievriendelijke spel tactisch kaarten in het algemene bassin en verzamelt ondertussen ook schattige axolotls in je persoonlijke bassin. Hoe meer je er van dezelfde kleur hebt, des te meer punten je ontvangt.

link volgt

Collect a Zombie

Aan jou de taak om losgeslagen zombies naar je kerkhof te lokken. Hoe meer zombies je van een kleur op een grafkaart speelt, des te meer punten je aan het einde van het spel ontvangt. Combineer slim, want dit kan je extra punten opleveren.

link volgt

Faraway

Reis naar het mysterieuze continent Alula en bekijk haar wonderen. Ontmoet bewoners, ontdek geheimen en verdien meer roem dan je tegenstanders. Faraway