q D-Spirits: het nieuwe verzamelkaartspel! - White Goblin Games

D-Spirits: het nieuwe verzamelkaartspel

D-Spirits is een nieuw verzamelkaartspel dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten en een succesvolle Kickstarter achter de rug heeft. Het doel van D-Spirits is om de beste D-Spirits te verzamelen en daarmee te strijden tegen je tegenstander. De kaarten van D-Spirits zijn op prachtige wijze geïllustreerd en er zijn meer dan 200 verschillende kaarten, waaronder ook zeer zeldzame kaarten. ben jij nieuwsgierig naar D-Spirits? Lees dan snel verder!

Wat is D-Spirits?

D-Spirits is een nieuw verzamelkaartspel waarbij je probeert om de beste D-Spirits te verzamelen en deze op een tactische manier in te zetten om je tegenstanders te verslaan. Het spel komt uit de Verenigde Staten en heeft een zeer succesvolle Kickstarter campagne achter de rug. Eén van de behaalde doelen van deze campagne is dat de theme song van D-Spirits ingezongen wordt door Jason Paige, de zanger van de Pokémon theme song!

De legende van D-Spirits vertelt dat de D-Spirits ooit machtige wezens waren die verwoestingen aanrichtten in het land. Een wetenschapper vond een manier om deze wezens gevangen te nemen door ze op te sluiten in kaarten. Tegenwoordig kunnen de D-spirits worden opgeroepen om jou en je vrienden te helpen in de strijd tegen andere spelers!

Hoe speel je D-Spirits?

Naast het verzamelen van alle D-spirits, is het doel van het spel om je tegenstanders te verslaan door jouw D-spirits in te zetten om je rivaal te beroven van zijn spirit points. Aan het begin van een spel bepalen de spelers hoeveel Spirit Points elke speler heeft, waarna ze ervoor moeten zorgen dat de tegenstander al zijn punten verliest. Als je ervoor kunt zorgen dat je tegenstander als eerste al zijn spirit points kwijtraakt, heb je het spel gewonnen.

Iedere D-spirit heeft zijn eigen unieke eigenschappen en is onderdeel van een type, bijvoorbeeld wind, beest of giftig. D-spirits hebben drie verschillende soorten punten: Spirit Points, Power Points en Endurance Points. Een D-spirit kan een andere D-spirit verslaan als zijn power points hoger zijn dan die van zijn vijand. Als een D-spirit wordt verslagen, moet hij het veld verlaten en komt hij in de D-world terecht. Als een D-spirit wordt verslagen, worden zijn Spirit Points afgetrokken van de Spirit Points van de speler. Iedere D-spirit heeft een unieke vaardigheid die hij kan gebruiken, waardoor een sterkere D-spirit niet altijd de winnaar hoeft te zijn.

D-spirits wordt gespeeld met twee spelers en duurt totdat een speler geen Spirit Points meer heeft. Aan het begin van een spel wordt de startspeler bepaald door een potje steen, papier, schaar. Daarna begint het spel. Beide spelers leggen het veld klaar door een squad-deck, een signal en signs deck en een side deck neer te leggen. Daarna nemen beide spelers 7 kaarten op hand en kan het spel beginnen. In een beurt mag een speler een kaart op hand nemen of kiezen welke kaart hij gaat spelen en de tegenstander aanvallen. Daarna beëindigt de speler zijn beurt en is de andere speler aan de beurt. Als een speler al zijn Spirit Points kwijt is geraakt, heeft hij het spel verloren.

Bekijk hieronder een uitlegvideo van D-Spirits:

Hoe verzamel je D-Spirits?

De eerste set D-Spirits bestaat uit meer dan 160 wezens waarvan meer dan 200 verschillende kaarten zijn. Naast de gewone kaarten, zijn er zeldzame kaarten te vinden die zijn afgewerkt met gouden foiling en er zijn kaarten te vinden in afwijkende kleuren en met verschillende vaardigheden. Deze kaarten vind je in de verschillende boosters, boosterboxes en starter decks, die vanaf 25 maart beschikbaar zijn. Bestel hieronder!