5 januari 2022

Dit staat je te wachten in het 1e kwartaal!

White Goblin Games gaat knallend het nieuwe jaar in en voegt in het eerste kwartaal weer een aantal mooie nieuwe titels met een hoop variatie aan haar assortiment toe. Van een klein en uitdagend kaartspel tot een expertspel, van een leuke twist op het bekende Vos in het Bos tot een nieuwe editie in de Unmatched-lijn: voor iedere speler hebben we iets. Tijd om zeven spellen eens wat beter te bekijken.

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar meer nieuwe spellen van White Goblin Games? Bekijk dan hier al onze verwachte releases en kom te weten welke spellen we de rest van het jaar gaan uitgeven.

Ten

Nooit meer dan TIEN

Gooi jij altijd dertien ogen? Is het bij jou altijd rozengeur en maneschijn? Dan kun je je geluk niet op in TEN™. In TEN™ probeer je zoveel mogelijk kaarten open te draaien zonder een totale waarde van meer dan TIEN te krijgen. Beëindig je op tijd je beurt of flop je en ben je de kaarten kwijt? Met een hoop geluk en een gezonde dosis verstand kom je in ieder geval al een heel eind.

Het doel van het spel is om in elk van de vier kleuren een zo lang mogelijke rij van opeenvolgende getallen te maken. Naast de getallenkaarten zijn er ook jokers. Deze kun je goed gebruiken, maar zijn moeilijker te krijgen. Zodra een jokerkaart wordt omgedraaid, begint er een veiling en wint de hoogste bieder de joker. Het spel eindigt zodra de laatste kaart wordt omgedraaid. De actieve speler mag zijn beurt nog afmaken. Daarna volgt de puntentelling. De speler met de meeste punten en dus automatisch de langste rijen in de vier kleuren, wint het spel.

Tijdens TEN™ beproef je jouw geluk en probeer je de meeste kaarten te verzamelen. Terwijl je je tegenstanders probeert te overtuigen nog een kaart open te draaien en hopelijk te laten floppen, weeg je tijdens je eigen beurt elke om te draaien kaart af. Als je flopt, ontvang je niks en loop je al snel achter op je tegenstanders. Aan het einde van het spel ontvang je alleen punten voor je reeks kaarten en die zijn van cruciaal belang. Ga jij voor veilig en stop je op tijd of houd je alle details in het spel in de gaten en weet je welke kaarten in de trekstapel zitten? Oftewel: ga jij voor het geluk of heb je een strategie om het spel slimmer af te zijn?

Lang Leve de Koning

Maar ik mag toch zeker ook wel aan mezelf denken?

Je bent in dienst van het koninklijke huis en een jonge vorst staat op het punt benoemd te worden tot koning. Een jonge vorst die weinig kennis van zaken heeft, maar ook de meest prestigieuze posities binnen het koninklijk huis mag verdelen. Hier liggen jouw kansen: zet jezelf in een goed daglicht bij de koning en weet op te vallen. En wie weet word jij de meest invloedrijke persoon binnen het koninklijk huis.

In Lang Leve de Koning verdeel je je invloed over de verschillende ministeries van het koninkrijk. De invloed die je in elke ministerie uitoefent is van cruciaal belang aan het einde van het spel. Je ontvangt punten voor de meeste invloed, maar dan moet het ministerie wel punten opleveren. Tijdens het spel kan de invloed van een ministerie veranderen en aan het einde van het spel geen punten opleveren. Je kunt de touwtjes dus niet zomaar laten vieren en de belangrijke functie in rook zien opgaan.

Het bordspel Lang Leve de Koning bestaat uit een aantal verschillende spelmechanismen verdeeld over twee fases. In de eerste fase pak je een aantal kaarten van de stapel en verdeel je die over een vooraf bepaald aantal stapels. Geluk kan goed van pas komen aangezien een gelegde kaart niet meer verplaatst mag worden. Als alle kaarten verdeeld zijn, begint de volgende fase: de biedfase. Investeer in de juiste ministeries en verzamel kaarten van de verschillende ministeries. De speler met de meeste punten wint het spel en ontvangt de meest prestigieuze functie binnen het hof van de koning!

Unmatched: Cobble & Fog

Helden uit het victoriaans tijdperk sluiten aan bij de strijd der legendes

Wandelend door de donkere straten van London heb je weinig zicht door motregen en dichte mist. De straten worden enigszins verlicht door de straatlantaarns. De ijzige wind trekt aan en één voor één doven de straatlantaarns en worden de bladeren op straat weggeblazen. De klok slaat 12 uur en de Big Ben kondigt de nacht aan. Je tegenstanders zijn klaar voor de strijd. Drink je thee en sluit je aan bij de strijd. Het gevecht begint.

Een nieuw universum sluit zich aan bij de strijders van Unmatched. De achtergrond van Cobble & Fog is gewijd aan het victoriaans tijdperk van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en zijn meest iconische personages.

Sherlock Holmes, Invisible Man, Dracula en mr. Hyde: vier persoonlijkheden, vier vechtstijlen en vier spelstrategieën. In het spel zitten ook twee nieuwe speelborden met nieuwe en verrassende effecten. Bereid je voor op nog meer epische gevechten!

Unmatched Cobble & Fog kan afzonderlijk gespeeld worden, maar je kunt alle personages en/of speelborden van de Unmatched spellen met elkaar combineren. Creëer de meest epische gevechten door de mooiste combinaties te maken.

Terra Mystica Automa

Ga de uitdaging aan in de solo variant van het hooggewaardeerde spel Terra Mystica!

In Terra Mystica leven veertien verschillende volken vredig naast elkaar. Elk volk beschikt over unieke eigenschappen en gebruikt deze op verschillende wijzen om zijn aanwezigheid in het land te vergroten. Om te kunnen ontwikkelen en nieuwe gebouwen op te kunnen richten moet het landschap geschikt gemaakt worden. Elk volk put zijn kracht namelijk uit zijn eigen specifieke thuislandschap.

Terra Mystica is een grandioos ontwikkelingsspel dat je nu ook solo kunt spelen. De herspeelbaarheid van het spel is groot door de grote variatie in volken die allemaal om een andere speelstijl vragen. Daarnaast vraagt de per spel wisselende samenstelling van de tussentijdse puntentellingen om een andere tactiek.

In Terra Mystica Automa zitten tien nieuwe automa volkeren en verschillende moeilijkheidsniveaus. Je kunt Terra Mystica Automa met de uitbreidingen Vuur & IJs en Scheepvaart & Handel spelen.

Everdell: Bellfaire

Jubileumfeest!

Tijd voor feest! De boswezens van Everdell hebben 99 jaar lang hard gewerkt om het dorp onder de Everdell op te bouwen. Een jaar lang worden de mooiste festiviteiten georganiseerd om de honderdste verjaardag van Everdell te vieren. Everdell: Bellfaire bevat een aantal modules die aan het spel toegevoegd kunnen worden. Ook kun je met deze Everdell uitbreiding het spel met vijf en zes spelers spelen. Alle modules van Bellfaire kunnen naar wens aan het basisspel toegevoegd worden.

Met de Garland beloningen voeg je een extra scoremogelijkheid aan het spel toe. Verzamel de meeste kaarten van een kaarttype om aan het einde van het spel de beloning te ontvangen. Op de markt, een nieuwe locatie, kun je grondstoffen verkopen voor punten of ruilen voor andere grondstoffen. Met de extra krachtkaarten ontvangt iedere speler een unieke vaardigheid. De unieke vaardigheden geven het spel een extra dimensie en verhogen het tactische niveau tijdens het spel.

Khôra

Vergroot je macht in het oude Griekenland

Als hoofd van een bloeiende stadstaat in het oude Griekenland is het jouw taak om je stadstaat op te bouwen en uit te laten groeien tot één van de krachtigste in het rijk. Het doel is om je aanzien te vergroten en dat bereik je door te werken aan Filosofie, Wetgeving, Cultuur, Handel, Leger, Politiek en Ontwikkeling. Elke actie levert voordelen op die je zult moeten gebruiken om je bevolking te laten groeien, voldoende belasting te ontvangen of je legertroepen te verbeteren. Tijdens het spel zul je constant je strategie moeten aanpassen. Door je acties te versterken, ontvang je meer grondstoffen. Maar alleen met sterke acties kom je er niet. Je moet je ontwikkelen, kennis vergaren, volgens de politieke wensen handelen en daarbij moet je ook nog rekening houden met de gebeurtenissen die zich in het land afspelen.

Khôra wordt gespeeld over 9 rondes. In een ronde kondig je een nieuwe gebeurtenis aan voor het einde van de ronde, ontvang je belasting, plan en speel je acties, boek je voortgang, vindt de gebeurtenis plaats en wikkel je prestaties af. Elke ronde mag je slechts twee acties uitvoeren en met maar negen rondes is de juiste strategie cruciaal. Een strategie die je zult moeten aanpassen naar het resultaat van je dobbelstenen en de kansen die op het speelbord liggen. Elke speler is in Khôra het hoofd van een andere stad die unieke voordelen en ontwikkelingen heeft.  

De Vos in het Bos: Duet

Ga niet van het bospad af!

De Vos in het Bos: Duet is de coöperatieve variant van het slagenspel De Vos in het Bos. Speel met z’n tweeën tegen het spel en probeer alle edelstenen te verzamelen voor het te laat is. Verdwaal niet en blijf altijd op het pad.

In drie rondes probeer je alle edelstenen op de velden in het bos te verzamelen. In een ronde worden elf slagen gespeeld en wordt de markeersteen over het speelbord verplaatst. Het aantal velden en in welke richting de markeersteen wordt verplaatst is afhankelijk van de gespeelde slag. De speciale effecten van de kaarten kunnen je een stap in de goede richting helpen en misschien juist voorkomen dat je verdwaalt. Het spel eindigt na drie rondes. Als je alle edelstenen hebt verzameld, win je het spel. Als het je niet binnen de tijd lukt of als je meerdere keren verdwaald bent, verlies je het spel.