21 september 2021

Nog meer leuke dobbelspellen

 

Van dobbelspellen krijgen we nooit genoeg! Qwixx is bij velen de favoriet, maar White Goblin Games heeft een veel breder assortiment aan leuke dobbelspellen. Ontdek hier welke dobbelspellen er nog meer zijn voor de echte dobbelliefhebbers. Dobbelstenen in de aanslag en gooien maar!

Twenty One:

Iedere speler begint met een scoreblad en een pen of potlood. Op het scoreblad van iedere speler staan vijf horizontale rijen met in elke rij dezelfde getallen. De kleuren van deze getallen zijn echter anders. De rijen vul je met de getallen die worden gegooid. Is het resultaat van de dobbelsteen in dezelfde kleur gelijk aan of minder dan wat op jouw scoreblad staat, dan mag je het resultaat invullen. Is het resultaat precies gelijk dan scoor je een voltreffer en hoe meer voltreffers je per rij hebt, des te meer punten je hiervoor krijgt. De rijen moeten één voor één, van boven naar beneden worden gevuld. En dat mag iedere speler in zijn eigen tempo doen. Zodra de eerste speler alle vijf de rijen heeft gevuld, eindigt het spel en wint de speler met de meeste punten.

Bekijk het spel hier.

Qwinto:

De regels van Qwinto zijn eenvoudig. In de drie rijen op je scoreblad moeten alle getallen van links naar rechts in oplopende volgorde worden ingevuld. Wat het extra lastig maakt, is dat in een kolom van boven naar beneden niet dezelfde getallen mogen komen te staan. In je beurt gooi je met 1, 2 of 3 dobbelstenen. De ogen van je worp tel je bij elkaar op en dat getal noteer je in één van de rijen op je scoreblad. De kleuren van de dobbelstenen geven aan in welke rij je het resultaat van je worp mag noteren. Je mag ook het resultaat van de worp van je medespeler gebruiken. Op deze manier moet je ook tijdens de beurt van andere spelers opletten of jij ook niet een paar punten kunt scoren.

Bekijk het spel hier.

Qwantum:

In Qwantum hoef je niet op je beurt te wachten. De getallen op je blad moeten steeds hoger worden en vervolgens weer lager. Juist in deze eenvoudige balans zit de uitdaging van Qwantum. Je moet niet te voorzichtig zijn en soms heb je wat geluk nodig. Maar als de dobbelstenen gunstig voor jou rollen, dan scoor je flink wat punten. Als alle vijf rijen zijn gevuld, eindigt het spel en wint de speler met de meeste punten.

Bekijk het spel hier.

 Bang:

Bang Het Dobbelspel speelt zich af in dezelfde wereld als het kaartspel. In plaats van het spelen van kaarten maak je combinaties met dobbelstenen. Op deze manier krijg je extra levens en kun je je tegenstanders aanvallen. Maar pas op, dynamiet kan ontploffen en dan breng je jezelf extra schade toe. Naast de spelers is er een vierde neutrale partij: de indianen. Speel slim en probeer de aanvallen van de indianen te ontwijken.

Bekijk het spel hier.

Knister en Knaster:

Probeer slim getallen in de velden te noteren om op die manier zoveel mogelijk punten te scoren. Noteer de getallen zo dat je een drieling, vierling of vijfling creëert. Of ga voor een full house of een straat. Maak de combinaties en noteer nog meer getallen. Een heerlijke speelervaring!

Bekijk het spel hier.

 

Alles op 1 Kaart:

Alles op 1 Kaart is een nieuw dobbelspel van de makers van QWIXX, waarin alle spelers tegelijkertijd de rijen van hun kaarten vullen. Kruis het resultaat van de dobbelstenen op slechts één van je kaarten aan, maar bedenk goed welke dobbelstenen je het beste kunt gebruiken om de meeste punten te scoren!

Alles op 1 Kaart is makkelijk te leren en speelt vlot door. Lukt het jou om de meeste punten te scoren en er met de overwinning vandoor te gaan?

Bekijk het spel hier.

Dobbelland:

Dobbelland is een racespel met eenvoudige regels. Je hoeft niet te rekenen en geen punten te tellen. Degene die als eerste negen schatvelden heeft bereikt, wint het spel. Maar ook de speler die als eerste alle velden van één kleur weet aan te kruisen mag de overwinning claimen.

Bij dit dobbelspel hoef je niet op je beurt te wachten. Zelfs in de beurt van een andere speler mag jij kruizen zetten, maar die speler heeft wel invloed op hetgeen jij mag doen! Oneindig veel speelplezier met de acht verschillende speelvelden en heel veel mogelijkheden. Geen spel is hetzelfde, maar in elk spel is de spanning om te snijden. Race jij als eerste naar de overwinning?

Bekijk het spel hier.

Istanbul: dobbelspel:

Jij bent een handelaar op de grote bazaar van Istanbul en het is jouw doel om als eerste 6 robijnen (5 robijnen met 4 spelers) te verwerven. Je hebt geld en handelswaren nodig om deze robijnen te kopen. Hiervoor ben je afhankelijk van jouw assistenten (in dit spel: de dobbelstenen). De 6 symbolen op de dobbelstenen geven aan wat de assistenten voor jou kunnen aanschaffen: bazaarkaarten, Lira en handelswaren. Er zijn 4 verschillende handelswaren: stoffen (rood), fruit (geel), specerijen (groen) en juwelen (blauw). 

Elke beurt stuur je je 5 assistenten op pad door met 5 dobbelstenen te gooien. Met het resultaat van je worp en je eerder verkregen handelswarenfiches kun je 2 acties uitvoeren, zoals het verzamelen van diverse items (handelswaren, geld en kristallen) of het verkrijgen van bazaarkaarten en moskeetegels om extra inkomsten te genereren.

Bekijk het spel hier. 

Imperial Settlers: Roll & Write:

Dit is een nieuw spel in de wereld van Imperial Settlers. Je moet in 10 ronden proberen om de beschikbare acties, grondstoffen en arbeiders zo efficiënt mogelijk in te zetten. Er zijn verschillende manieren om overwinningspunten te scoren. Uiteindelijk wint de speler die aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten heeft. Het spel bevat een competitieve variant en solovariant. In de solovariant wordt voor elk spel een unieke combinatie van gebouwen gebruikt. Daarom blijft het ook uitdagend als je alleen speelt.

Bekijk het spel hier.