6 september 2019

Nog meer leuke kaartspellen

 

Op zoek naar een kaartspel waar je geen genoeg van kunt krijgen? Dan zullen de kaartspellen van White Goblin Games zeker iets voor jou zijn. Naast de toppers Sushi Go! en Point Salad hebben wij nog meer leuke kaartspellen in het assortiment. Het zijn allemaal kaartspellen, maar ze hebben elk een ander principe. In Artisjokken probeer je kaarten kwijt te raken, terwijl je bij Treelings kaarten probeert te verzamelen. In Gubs heb je een combinatie van beide: probeer kaarten voor je te verzamelen en pest je tegenstanders met vloeken of toverdrankjes. Benieuwd wat White Goblin Games nog meer te bieden heeft? Lees hieronder dan verder.

Artisjokken:

Een stortvloed aan stekelige groentegewassen heeft je tuin overwoekerd. Er is maar één oplossing: verwijder alle Artisjokken! Snoei in je stapel kaarten door verse groenten te oogsten.

Artisjokken is een harteloos kaartspel waar alles net even anders werkt. In het spel begin je met 10 artisjokken in je stapel. Met behulp van de andere 6 groentes probeer je alle artisjokken uit je stapel te verwijderen. In je beurt oogst je een groente en neem je deze op hand. Vervolgens mag je een willekeurig aantal groentes spelen en leg je kaarten op de gezamenlijke composthoop of op je aflegstapel. Aan het einde van je beurt leg je alle kaarten uit je hand op je persoonlijke aflegstapel en neem je 5 nieuwe kaarten van de persoonlijke trekstapel. De speler die aan het einde van zijn beurt geen enkele Artisjok op hand heeft, wint het spel!

Bekijk het spel hier.

Moddervarkens:

In de modder voelt een varken zich pas écht fijn! Het zal je dan ook niet verbazen dat in het vlotte en vrolijke kaartspel Moddervarkens de spelers hun varkens lekker in de modder laten spelen. Hoe schoner je varkens aan het einde van het spel zijn, hoe minder punten je krijgt. Dus hoe meer modder, hoe beter! Maar pas op, want je tegenstanders zullen alles in het werk stellen om jouw varkens weer schoon te wassen. Een stal komt dus goed van pas, want een dak biedt sowieso bescherming tegen regenkaarten. En als je de deur dan ook nog eens dicht laat timmeren, dan kan geen boer binnenkomen om jouw varkens schoon te boenen. De speler die uiteindelijk alleen maar moddervarkens voor zich op tafel heeft liggen, wint het spel!

Moddervarkens heeft ook een uitbreiding: Moddervarkens Schoonheidswedstrijd. Deze uitbreiding laat je kiezen hoe je wilt winnen: met prachtig aangeklede varkens, klaar voor een schoonheidswedstrijd, of toch liever met varkens die lekker in de modder liggen te rollen. Geluksvogels zullen je een handje helpen naar de overwinning!

Bekijk het spel hier. 

Cahoots:

In Cahoots staat samenwerking centraal! In dit coöperatieve spel werken alle spelers samen in een team en proberen ze alle opdrachtkaarten te voltooien. Met 4 nummerkaarten op tafel moet voldaan worden aan één of meerdere opdrachtkaarten. Spelers leggen om de beurt een kaart uit hun hand op één van de 4 stapels. De kaart die je neerlegt moet altijd dezelfde kleur of hetzelfde getal hebben als de kaart waar je hem bovenop legt. Voltooi alle opdrachtkaarten voordat het spel is afgelopen. Om het nog een beetje moeilijker te maken mag je ook niet met elkaar overleggen.

Met verschillende moeilijkheidsgraden is Cahoots hét spel voor iedereen! Heb je het spel helemaal uitgespeeld? Dan zijn er nog extra varianten voor nog meer uitdagingen.

Bekijk het spel hier.

Hands:

 

Praat met je handen in plaats van met woorden en probeer erachter te komen wiens hand hetzelfde zegt als jouw hand. Maar pas op voor de speler die met beide handen praat… Je kunt maar beter doen wat hij zegt!

Beeld de kaarten in jouw hand uit en zoek naar een speler die dezelfde kaart uitbeeldt. Elke combinatie die je maakt, levert één punt op. Maar zodra een andere speler een symbool met twee handen uitbeeldt dan kun je er maar beter voor zorgen dat je deze niet als laatste nadoet, want dan verlies je een punt aan het einde van het spel. De speler met de meeste punten wint het spel.

Bekijk het spel hier.

 Duck:

In Duck probeer je handkaarten slim uit te spelen om zo veel mogelijk punten te verzamelen. De speler die als eerste al zijn kaarten kwijtraakt, kan veel punten verdienen. Maar de moedige speler die op het juiste moment wegduikt en de andere spelers verrast, verdient extra punten. Wees je tegenspelers te slim af en probeer in 5 rondes zoveel mogelijk punten onder je strandlaken te leggen. De speler die na vijf rondes de meeste punten heeft verdiend, wint het spel en mag zichzelf de coolste eend van het strand noemen.

Bekijk het spel hier.

111 Ants:

Probeer zo snel mogelijk een compleet oplopende of aflopende reeks van 12 kaarten te vormen. Verdien zoveel mogelijk jokers door de juiste mieren in te zetten, maar vergeet niet dat andere spelers ook zo snel mogelijk een complete reeks willen vormen. De regels zijn eenvoudig: neem een kaart van het aanbod op tafel op hand en leg een aangrenzende kaart uit je hand open terug op tafel. De speler die als eerst 60 jokers heeft verzameld, wint het spel en kan zich koning van de mierenkolonie noemen.

Bekijk het spel hier.

Rat Attack Party:

Je hebt honger en kunt veel lekkers in de keuken vinden. Ga op jacht en verzamel de beste combinaties, maar pas op voor de chef. Hij zal jullie in de gaten houden! Kijk ook uit voor de katten. Als je ze niet op tijd kwijtraakt, leveren ze je minpunten op.

Rat Attack Party is een uitdagend kaartspel waarin je probeert zoveel mogelijk combinaties van 3 kaarten te maken. In het spel liggen alle kaarten open op tafel en kun je tactisch beschikbare kaarten pakken of omruilen.

Bekijk het spel hier.

 

Treelings:

In de wereld van de Treelings wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen op het jaarlijkse vuurvliegjesfestival. Schitterende, lichtgevende zwermen van vuurvliegjes mogen tijdens de aankomende zomerzonnewende alleen van de hoogste plateaus in de stad opstijgen! Bouw jij de hoogste boomhut en heb jij het beste uitzicht over de magische zwerm vuurvliegjes die wegvliegen?

Bekijk het spel hier.

Gubs:

Neem een kijkje onder de bedauwde bladeren en aanschouw de geheime strijd van de GUBS. Speel dit slimme kaartspel, waarin je probeert de machtigste GUB-kolonie te bouwen. Maak gebruik van de wijsheid van Grote Gub of laat je beschermen door een Paddenrijder, terwijl je je verweert tegen ontelbare vallen, lokkertjes en andere onverwachte gebeurtenissen. De weg naar de overwinning is elke keer anders en je bent pas veilig als de laatste kaart is gespeeld!

Bekijk het spel hier.

 

Go Nuts for Donuts:

Een bakplaat vol met de lekkerste donuts komt te voorschijn. Het is nu tijd om te kiezen. Wil jij een eclair of liever een donut met een dubbele laag chocolade ? En welke donuts willen je tegenstanders eigenlijk hebben?

Go Nuts for Donuts is een vlot kaartspel waarbij de spelers slim donuts moeten kiezen om punten te scoren. Kies in het geheim voor één van de donuts in de rij op tafel. Ben jij de enige die deze donut heeft gekozen, dan is hij voor jou; kiezen meerdere spelers dezelfde donut, dan krijgt niemand iets!

Bekijk het spel hier.