Hou jij meer van dobbel- of kaartspellen of ben jij voor allebei wel in? Wat je antwoord ook is, de release van deze week bevat sowieso een spel voor jou! Vanaf vandaag zijn kaartspel Quando en dobbelspel Blokken namelijk beschikbaar. 

Blokken

In dobbelspel Blokken is alles met elkaar verbonden door de strategisch geplaatste gekleurde velden. Er zijn 2 verschillende soorten scorebladen, waarmee je 2 varianten van Blokken kunt spelen. Aan de ene zijde van het scoreblad ben je vrij om de twee getallen te noteren waar je wilt, behalve als je een getal in een blauw vakje noteert. Dan moet het andere getal in het aangrenzende blauwe vakje genoteerd worden.

Op het andere scoreblad moet de kleur van het ene vakje waar je een getal noteert, overeenkomen met de kleur van het andere vakje, wat je mogelijkheden beperkt en nog meer strategie vergt.

Blokken heeft weinig regels en geen wachttijd. Een ‘dubbel paar’, ‘vierling’ of ‘straatje’ is snel gemaakt, maar de bonus ontvangen is een stuk lastiger.

Quando

Wanneer klop jij? In het kaartspel Quando moet je af en toe een gokje wagen om er met de winst vandoor te gaan. Speel gelijke getallen of een straatje om zo snel mogelijk je kaarten kwijt te raken, want degene met het laagste aantal punten op hand wint het spel. Pak je een getal dat je niet wilt? Dan draai je simpelweg de kaart om, in Quando heeft alles namelijk 2 kanten. 

In het spel begin je met 8 kaarten op hand, die je zo snel mogelijk kwijt probeert te raken door een straatje van 3 of gelijke getallen te spelen. Speel je 3 gelijken? Dan moet je tegenstander een 0 op zijn hand omdraaien of een nieuwe kaart van de stapel pakken. Hierdoor kan de hele situatie veranderen. De ronde eindigt als een van de spelers klopt en de laatste ronde aankondigt. Degene die dan het laagste aantal punten op handen heeft wint de ronde. Het spel eindigt als een van de spelers 40 punten heeft gehaald. Degene die dan het laagste aantal punten heeft, wint het spel.