Schnitzeljacht is vanaf nu verkrijgbaar!

In Schnitzeljacht is het eten of gegeten worden. De grote roofdieren winnen van de kleinere roofdieren, maar de kleinere roofdieren leveren aan het einde van een ronde meer punten op. Gebruik je dierlijke instincten om de andere spelers te slim af te zijn en bepaal op basis daarvan wie je op jacht stuurt. De speler die als eerste 5 voedselfiches weet te veroveren, wint het spel.

In een jacht noemt een speler het dier met het laagste getal op: de beer. Alle spelers die het opgenoemde dier hebben gespeeld, draaien hun kaart nu open. Als geen dier is opengedraaid gebeurt er niks. Als 1 dier is opengedraaid, mag de speler met dat dier nu op 1 ander dier jagen: je jaagt door een dier met een hoger getal te noemen dan het dier dat je zojuist hebt gespeeld. Als een speler het zojuist genoemde dier heeft gespeeld, wordt hij opgegeten en ligt hij uit de ronde. Als er 2 of meer dieren zijn opengedraaid overleeft iedereen de jacht en wordt het dier met het volgende getal opgenoemd, de wolf na de beer. Aan het einde van elke ronde worden de voedselfiches verdeeld. Degene die als eerste 5 voedselfiches heeft verzameld, wint het spel.

Wist je dat…

Schnitzeljagd is het Duitse woord voor speurtocht. Letterlijk betekent het ‘afgesneden stukje’, bijvoorbeeld van papier. Van oudsher is een Schnitzeljagd een spel voor kinderen, waarbij ze bijvoorbeeld een spoor van snippers of pijlen moeten volgen. Aan het einde van de speurtocht wacht er traditiegetrouw een beloning. Het heeft dus weinig met een echte jacht te maken, zoals in het spel, maar leuk klinkt het wel!