2 februari 2021

Onthouden en ontsnappen in Memorinth

Ben jij goed in dingen onthouden? De ene heeft het geheugen van een olifant en de ander… misschien werk je goed met lijstjes? Misschien weet je nog wel die tijd dat je vroeger alles beter kon onthouden.

Het eerste spel dat in 2021 uitkomt bij White Goblin Games is Memorinth. Je kunt het vast al raden: dit spel is een combinatie tussen een geheugenspel en een doolhof.

Stel je eens voor: tijdens een mooie lentedag besluit je om een mooie boswandeling te maken. Na een vreemde situatie waarin je een gans ziet praten met een goblin besluit je om zo snel mogelijk naar huis te gaan. Het lijkt er namelijk op dat er iets niet helemaal klopt in dit bos…

Memorinth

De sprookjesfiguren helpen je om zo snel mogelijk naar huis te komen, maar ondertussen veranderen je vrienden telkens het bospad in de hoop dat zij sneller uit het bos kunnen ontsnappen.

Het doel van Memorinth is om als eerste uit het bos te komen. Je begint in het midden en om je heen liggen 24 kaarten met wegen. Op de ene kant van de kaart is het dag, op de andere kant is het nacht. Het ligt aan de zon en maan welk pad jij mag veranderen om tot de uitgang te komen. De paden en sprookjesfiguren die hierop staan verschillen. Je moet dus goed onthouden welk pad en welk sprookjesfiguur zich aan welke zijde bevindt!

Vreemde figuren

Sprookjesfiguren zoals De Kikkerprins en Roodkapje zijn misschien niet helemaal hetzelfde als je je kunt herinneren. Dit ligt niet aan jouw geheugen hoor, ze zijn in een nieuw jasje gestoken! Ze zijn op een eigentijdse manier geïllustreerd en ieder figuur heeft een grappig verhaaltje. De figuren helpen jou om je weg uit het bos te vinden. Je mag namelijk een stap in de juiste richting zetten als je én de weg kan volgen met het figuur erop afgebeeld, én wanneer dit figuur aan de juiste kant van het speelveld staat.

Memorinth

Toe aan nóg meer uitdaging?

Het leuke is dat wanneer je het basisspel van Memorinth al goed kent, je jezelf en anderen extra kunt uitdagen met Master Memorinth. Deze moeilijke variant bevat ook nog eens twee verschillende versies. De Master Memorinth is bij het basisspel inbegrepen.

Memorinth is een spel die je al met kinderen vanaf 6 jaar kunt spelen. Laat je betoveren door het magische bos met vrolijke afbeeldingen. Het is natuurlijk extra leuk als je de sprookjes herkent!

 

Krijg je al zin in een spannende boswandeling? Bekijk Memorinth dan hier.