De leukste spellen die je ook solo kunt spelen!

Spellen die ook een solovariant hebben zie je steeds vaker voorbijkomen. Het is natuurlijk altijd leuk een spel met een gezelschap te spelen, maar die medespelers heb je misschien niet altijd paraat. Des te leuker dat je dan ook solo kan spelen. Elke solovariant is weer anders. Zo probeer je bij de één de meeste punten te verzamelen, terwijl je bij een ander spel een AI speler probeert te verslaan. Aan jou de taak om de beste tactiek te vinden en te gaan voor de overwinning! We hebben een aantal spellen met een interessante en verrassender solovariant op een rij gezet:

RailRoad InkHet is tijd om jouw bouwkundige talent te laten zien in RailRoad Ink. Gooi de dobbelstenen, teken de routes op je speelbord en probeer zo veel mogelijk uitgangen met elkaar te verbinden. Ook kun je alle uitbreidingen toevoegen voor nog meer uitdaging. Probeer je hoogste score te verslaan en laat zo zien dat jij onoverwinnelijk bent in het tekenen en verbinden.

Alle versies van RailRoad Ink kunnen solo gespeeld worden. Als je op zoek bent naar nog meer uitdaging kun je ook een uitbreiding toevoegen.

Everdell

Als je solo de uitdaging aangaat bij Everdell, moet je het opnemen tegen de chagrijnige en zeer valse Rugwort. Met zijn bende van baldadige en wilde rattenschurken weet hij met zijn trucs iedereen in het dorp te bedriegen. Doordat je het op drie moeilijkheidsniveaus kunt opnemen tegen Rugwort is er voor iedereen de gewenste uitdaging in een solospel.

Rugwort staat bekend om zijn sluwheid doordat hij graag precies hetzelfde doet wat jij ook doet. Met één vingerknip heeft hij een kaart gespeeld en door die hoge productiewaarde heeft hij zo een gebeurtenis voltooid. Je sluwe tegenstander speelt alleen een kaart als jij ook een kaart speelt, dus het is van cruciaal belang dat je goed nadenkt over welke kaarten je speelt. Een belangrijk voordeel is dat je tegenstander Rugwort geen gebruik maakt van de effecten op de kaarten. Iets waar je handig gebruik van kunt maken.

 

De Verdwenen Ruïnes van Arnak 

In de solovariant van De Verdwenen Ruïnes van Arnak blijk je niet de enige te zijn die op het onbekende eiland op expeditie is. Je moet het opnemen tegen een tegenstander, je rivaal, die je altijd één stap voor blijkt te zijn. De sterkte van je rivaal bepaal je aan het begin van het spel door de kracht van zijn acties. Je rivaal voert tijdens het spel elke ronde dezelfde acties uit. De volgorde waarin je rivaal zijn acties uitvoert is onbekend, maar het is wel zeker dat je rivaal je probeert dwars te zitten.

De solomogelijkheden van De Verdwenen Ruïnes van Arnak zijn eindeloos. Zo is er bijvoorbeeld een solocampagne. Hier ga je op zoek naar de verdwenen Professor Kutil. De professor is een jaar geleden verdwenen en jij hebt de opdracht gekregen om naar hem op zoek te gaan. Helaas heb je ook een rivaal op het eiland rondlopen die geen goede bedoelingen heeft. Je rivaal wil graag roem en erkenning en zal er alles aan doen om dat te krijgen. Ook zijn er extra rivaaldoelen voor extra uitdaging.

Solospellen 

solospellen2

White Goblin Games brengt in 2022 ook 2 solospellen op de markt. Deze twee solospellen zijn totaal verschillend van elkaar, maar bieden de speler op een totaal andere manier voldoende uitdaging. Als je het leuk vindt om spellen solo te spelen, dan zijn deze twee spellen zeker geschikt voor jouw. Binnenkort meer informatie over deze topspellen!

Under Falling Skies is vanaf 4 juli beschikbaar en Grove wordt in het derde kwartaal van 2022 verwacht. 

Rovers van de Noordzee

Om Rovers van de Noordzee solo te kunnen spelen heb je de uitbreiding Helden uit het Noorden nodig. Jouw gretige tegenstander overvalt graag en zal op elk geschikt moment de buit graag in beslag nemen. Alleen als het niet mogelijk is om te overvallen, zal je tegenstander proberen om wapenuitrusting, buit en/of een offertegel te ontvangen. De solovariant van Rovers van de Noordzee speelt anders dan andere solospellen. In veel solospellen probeer je de hoogste score te behalen of je eerder behaalde score te verslaan. In dit spel is een juiste strategie en planning cruciaal om je tegenstander te slim af te zijn. De acties van je tegenstander kunnen een verrassende wending nemen en daar zul je goed op in moeten spelen.

 

TEN

 

Wil je Ten in je eentje spelen? Dan moet je het opnemen tegen Pien. Pien is een fictieve speler die het spel op dezelfde manier speelt als jij. Wil je makkelijk beginnen, dan kun je gemakkelijk de moeilijkheidsgraad van Pien aanpassen en als je denkt haar wel aan te kunnen, begin je gelijk met een iets hogere moeilijkheidsgraad. De moeilijkheidsgraad geeft de waarde aan waarop Pien flopt, terwijl voor jou de waardes gelijk blijven. Ten solo spelen is eenvoudig, snel en zeker uitdagend. Weet jij Pien te slim af te zijn?

 

Calico

Als we een spel moeten noemen dat het meest uitgebreid is voor de solospeler, dan is dat Calico. Probeer met 30 verschillende scenario’s de prestatieladder te vullen en benoem jezelf tot quiltmeester. Elk scenario heeft voorwaarden en doelen waar je aan het begin of aan het einde van het spel aan moet voldoen. Speel met een unieke combinatie van opdrachttegels, verzamel een minimaal aantal knoopfiches of trek zoveel mogelijk katten aan. Elk scenario geeft een nieuwe uitdaging om uiteindelijk de top van de prestatieladder te bereiken.

Naast Calico is er een nieuw puzzelspel dat je geprobeerd moet hebben. In Cascadia probeer je een mooi en efficiënt leefgebied te creëren. Ook in Cascadia heb je uitdagingende en afwisselende solovariant die je avonden lang zal vermaken. 

 

Benieuwd welke spellen nog meer een solovariant hebben? Bekijk hier ons volledige assortiment.