Speel & Sale: wat kun je verwachten?

Op zaterdag 25 maart organiseert White Goblin Games voor het eerst Speel & Sale. Hoewel Speel & Sale vooral gericht is op korting en koopjes scoren, zijn er ook nog andere dingen te doen. Lees hieronder wat er op Speel & Sale allemaal te doen is:

  1. Koopjes scoren
  2. Release D-Spirits
  3. Maak kennis met Powerline
  4. Ontdek 7 Rounds en ontmoet de auteur
  5. Speel één van onze leuke spellen

1. Korting, Korting & nog eens korting

Speel & Sale staat natuurlijk geheel in het teken van korting. Op deze dag kun je je slag slaan door koopjes te scoren, te zoeken tussen onze vergeten toppers of om je verlanglijstje te verkleinen. Met een winkelruimte van meer dan 500 m2 is er voor ieder wat wils op Speel & Sale! De sale geldt voor een geselecteerd aantal spellen en is slechts gedeeltelijk van toepassing op onze nieuwe spellen.

2. Exclusieve release D-Spirits

White Goblin Games is de officiële distributeur van het verzamelkaartspel D-Spirits, dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten na een zeer succesvolle Kickstarter. Het spel is te vergelijken met andere verzamelkaartspellen als Pokémon en Magic the Gathering, maar in tegenstelling tot veel andere van deze spellen, is D-Spirits niet gebaseerd op geluk, maar op skills.

In dit spel strijd je met jouw D-Spirits tegen je tegenstander. Het doel van het spel is eenvoudig: jij en je tegenstander hebben beide 5000 SP (Spirit Points). Jullie proberen beide je sterkste D-Spirits in te zetten om je tegenstander op een tactische manier van zijn Spirit Points te beroven. Het doel bereiken is echter niet zo eenvoudig als het lijkt; om je tegenstander schade toe te brengen, moet je namelijk eerst de D-Spirits die je tegenstander inzet verslaan en hiervoor heb jij de juiste D-Spirits nodig.

De eerste set D-Spirits bestaat uit meer dan 200 kaarten die variëren van veelvoorkomende kaarten tot zeer zeldzame kaarten met gouden foiling of kaarten met afwijkende kleuren en skills.

De officiële release van D-Spirits vindt plaats op Speel & Sale. Bezoekers hebben de primeur om de allereerste exemplaren van de boosters, boosterboxes en andere producten van D-Spirits te kopen. Het is dus goed mogelijk dat jij de eerste Ga’U, Nephil of Gorgoyle van Europa vindt! Om kennis te maken met D-Spirits, zijn er op Speel & Sale 12 tafels waaraan je met de sample decks van D-Spirits kunt spelen. Deze sample decks mag je ook mee naar huis nemen, zodat je het spel thuis verder kunt ontdekken.

3. Maak kennis met Powerline

Eén van de nieuwe spellen op Speel & Sale is Powerline. In Powerline ben je bezig met de wereld groener te maken door hoogspanningsleidingen met elkaar te verbinden en energiecentrales te bouwen. Dit doe je door dobbelstenen te gooien en arbeiders te plaatsen op de routes tussen de verschillende energiecentrales. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet. Om arbeiders te mogen plaatsen, moet je namelijk precies de getallen gooien die op de routes staan aangegeven én in de juiste volgorde! Voor degene die van Qwixx houdt met nét een beetje extra, is Powerline het juiste spel.

Tijdens Speel & Sale zijn er 6 tafels waaraan je Powerline kunt proberen, om daarna weer verder te gaan met de sale. En mocht je enthousiast raken over Powerline, dan heb je geluk: Powerline ligt bij Speel & Sale namelijk ook in de winkel!  

4. Ontdek 7 Rounds en ontmoet de auteur!

Onlangs hebben we het vrolijke kaartspel 7 Rounds uitgebracht. Althans, het uiterlijk van het spel is vrolijk, maar het doel is om zo hoog mogelijke kaarten op hand te krijgen ten koste van je tegenstanders. In 7 Rounds heb je namelijk 7 rondes de tijd om de hoogste kaarten op hand te krijgen. Deze kaarten verzamel je door nieuwe kaarten te pakken, maar ook door kaarten te spelen. Elke kaart heeft namelijk een effect waarmee jij nieuwe kaarten kunt pakken of je tegenstanders flink dwars kunt zitten. Want als je zelf geen goede kaarten hebt, steel je ze gewoon van je tegenanders!

7 Rounds een is spel dat volledig van Nederlandse bodem is en het spel is ontwikkeld door Thomas Balk. 7 Rounds zal tijdens Speel & Sale volop aanwezig zijn en kan gekocht en gespeeld worden! 7 Rounds is een spel dat je in een kwartier kunt spelen, dus een potje tussen het shoppen door is zo gespeeld. Naast het spel zelf, is ook de auteur Thomas Balk aanwezig op Speel & Sale. Als je je spel wilt laten signeren of vragen hebt over de ontwikkeling van 7 Rounds, kun je dus bij de auteur zelf terecht!

5. Speel één van onze leuke spellen

Naast de sale, heb je ook de mogelijkheid om tussendoor een spel te spelen. Door de gehele hal staan er een aantal tafels waaraan je spellen als 7 Rounds, Powerline, D-Spirits maar ook andere leuke spelletjes kunt spelen. Zo kun je tussen het winkelen door ook even ontspannen en kennis maken met onze spellen!