3 Koninklijk goede spellen ter ere van Koningsdag

Het is alweer bijna Koningsdag en dat is dit jaar een extra bijzonder feestje hier in Drenthe, want de koning komt naar Emmen. Ter ere van dit bezoek hebben we een paar spelletjes op een rijtje gezet die de koning en zijn familie ongetwijfeld kunnen waarderen. En die voor jou, ondanks het (soms letterlijk) oranje jasje, het hele jaar leuk zijn om te spelen!

Lang Leve de Koning

Hoera! Hoera! Hoera! In kaartspel Lang Leve de Koning moet je als adviseur proberen om de aandacht van de koning te krijgen. Hiervoor is het belangrijk dat je jezelf onderscheidt en dat doe je door de belangrijkste taken op je te nemen. Zorg dat je kennis over diplomatie, architectuur en het leger op pijl is en als je ook nog het perfecte koninklijke banket kunt bereiden kan het eigenlijk niet meer stuk. Het moet je dan natuurlijk wel lukken om de andere spelers met hetzelfde doel te slim af te zijn. Jezelf in een goed daglicht stellen ten koste van anderen: dat is waar het om draait aan het hof van de koning.

In Kip, Koe, Koning verzamel je kaarten door met je handen een getal uit te beelden. Als jij een getal kiest dat niemand anders uitbeeldt, mag jij de rij met kaarten nemen. Wil iemand anders die kaarten ook? Dan gaat de bovenste kaart van die rij uit het spel. Je hebt twee rondes de tijd om de juiste kaarten te verzamelen. Degene met de meeste punten wint het spel.

Quando

Wanneer klop jij? In het kaartspel Quando moet je af en toe een gokje wagen om er met de winst vandoor te gaan. Speel gelijke getallen of een straatje om zo snel mogelijk je kaarten kwijt te raken, want degene met het laagste aantal punten wint het spel. Pak je een getal dat je niet wilt? Dan draai je simpelweg de kaart om, in Quando heeft alles namelijk 2 kanten.