Spellen voor 2: Valentijnsdag

Het is weer bijna zover: Valentijnsdag, de dag van de liefde. En natuurlijk… samen zijn! Misschien gaan jullie wel naar de bioscoop, lekker uit eten of zit je gezellig thuis op de bank. Wat je ook doet, er is altijd ruimte voor een spelletje! Daarom hebben we bij White Goblin Games spellen, speciaal voor 2 spelers. Op deze manier hoeven jullie je met Valentijn in ieder geval niet te vervelen.

Wat maakt een spel voor 2 spelers leuk?

Wanneer je een spel voor 2-4 spelers speelt, zul je merken dat dit spel minder leuk en veel algemener wordt wanneer je dit spel met 2 spelers speelt. Bij White Goblin Games begrijpen we dat je niet altijd de mogelijkheid hebt om het spel met 4 spelers te spelen of dat je gewoon eens lekker met z’n tweeën wil zijn. Speciaal daarvoor hebben wij spellen voor 2 spelers in ons assortiment. Denk hierbij aan Claim, Blast, Asante, Rat Attack of varianten op onze bekende spellen als The Game: Het Duel en Qwixx: Het Duel.

Bij het spelen van een spel voor 2 spelers, leer je elkaar pas echt kennen. Zijn jullie een match made in heaven of zijn jullie er juist op gebrand om de ander te verslaan? Voor iedereen hebben we iets. Daarnaast maak je met een spelletje voor 2 spelers echt tijd voor elkaar. Dus hup, weg met die telefoon. Spelen maar!

Ook bij spellen voor 2 spelers hebben we een gevarieerd aanbod van soorten spellen en spelmechanismen. Zo kun je in Codenames: Duet met elkaar tegen het spel spelen, kun je in De Vos in het Bos met eenvoudige spelregels een kaartspel spelen of je kunt echt de uitdaging aangaan in een bordspel zoals Targi of Watergate. En voor de echte strijders is er Unmatched. Wat spreekt jou het meeste aan?

Samen staan we sterk

 

Kunnen jullie samen de hele wereld aan en wijken jullie nooit van elkaars zijde? Speciaal voor jullie heeft White Goblin Games coöperatieve spellen waarin je samenwerkt om het spel te verslaan. Er wordt vaak gedacht dat je in een spel de strijd aan moet gaan met je tegenstander, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Eén van deze coöperatieve spellen is Codenames: Duet.

Zitten jullie op dezelfde lijn? Dan is Codenames: Duet zeker een aanrader. In deze variant op het mysterieuze spel Codenames gaan jullie samen op zoek naar de spionnen. Jij weet al waar de spion is, maar jouw partner nog niet. Leid je partner je naar de spion door de juiste aanwijzingen te geven? Wanneer jullie aan het einde van het spel alle groene woorden hebben afgedekt, hebben jullie gewonnen van het spel. Maar pas op: wanneer er een verkeerde naam wordt aangewezen, krijgen jullie te maken met de huurmoordenaar en hebben jullie verloren.

Spel voor 2 Codenames Duet

Rivaliteit!

 

Spel voor 2 Vos in het Bos

Eén van onze spellen waarbij je het tegen je partner op moet nemen is De Vos in het Bos. In dit slagenspel, gebaseerd op het sprookje ‘The Queens’ Butterflies’, moet je strategisch nadenken. Wanneer je de hoogste kaart of een kaart van de troefkleur speelt, win je de slag. Word niet te hebzuchtig, want als je te veel slagen wint, kom je uiteindelijk met lege handen te staan.

Wanneer jullie houden van strategische bordspellen, is Targi een echte aanrader. Tijdens dit spel zijn jullie leiders van een Toearegstam en handelen jullie in lokale en exotische handelswaren. De handelswaren kunnen worden ingezet om stamkaarten te bereiken, die enorme voordelen kunnen opleveren. Targi is een spel voor twee spelers waarin je je tegenstander op een tactische wijze probeert te verslaan.

Spel voor 2 Targi
Spel voor 2 Watergate

Een ander tactisch bordspel is Watergate. In de nacht van 17 juni 1992 werden vijf mannen gearresteerd tijdens een inbraak in het hoofdkantoor van de Democratische Partij. Later bleek dat president Nixon zijn tegenstander in de verkiezingen liet bespioneren om zo de verkiezingen te winnen. In Watergate hebben beide spelers een ander doel voor ogen. De ene speler vertegenwoordigt de regering en probeert het bewijs te verstoppen. De andere speler neemt de rol als journalist aan en probeert de waarheid op tafel te krijgen, voordat het hoofd van de regering het einde van zijn termijn haalt en wint…

Voor de echte strijders is er Unmatched. Unmatched is een spannend duelleerspel waarbij helden uit films, boeken of eeuwenoude legendes tegen elkaar strijden. Zoals in een echt gevecht, heeft elke held zijn eigen kwaliteiten (iedere held heeft een uniek deck met kaarten) die hij kan inzetten tijdens een gevecht. Geen aanval in Unmatched is hetzelfde, geen gevecht is gelijk. Wanneer jullie houden van een beetje strijd is Unmatched het ultieme spel voor jullie!

Om nog meer mogelijkheden te creëren, bevat Unmatched verschillende versies met nieuwe helden en speelborden, die zowel met elkaar gecombineerd, als apart gespeeld kunnen worden.

Spel voor 2 Unmatched