8 oktober 2021

Spellenspektakel 2021: deze spellen gaan we demonstreren!

Op het Spellenspektakel heb je de mogelijkheid om samen met familie of vrienden spellen van White Goblin Games te spelen. Kom je niet helemaal uit de spelregels van het spel? Dan zullen onze demonstrateurs de spelregels aan je uitleggen. In deze blog vertellen we je welke spellen we gaan demonstreren en geven we alvast een korte uitleg over een aantal spellen.

De Verdwenen Ruïnes van Arnak

De Verdwenen Ruïnes van Arnak combineert deck-building en worker-placement in een spel met verkenning en voorraadbeheer.

Het doel is eenvoudig: zet je middelen, arbeiders en kaarten in en probeer zoveel mogelijk overwinningspunten te verzamelen. Welke weg je inslaat is geheel afhankelijk van de keuzes die je maakt. Je kunt veel acties uitvoeren. Je zult dus veel moeten afwegen en een sterke strategie moeten vormen om voldoende punten binnen te slepen. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint het spel.

De Verdwenen Ruïnes van Arnak
De Verdwenen Ruïnes van Arnak

Unmatched: Gevecht der Legendes

Elke held heeft een heldminiatuur en een set actiekaarten met unieke vaardigheden die horen bij de vechtstijl van die held. Strijd samen met je sidekicks en bedenk een goede strategie. Ga je je tegenstander van dichtbij aanvallen door je slim te verplaatsen over het speelbord of ga je hem of haar met afstandsaanvallen proberen te verslaan? Zodra de held van je tegenstander is verslagen, heb je gewonnen. Dus onthoud goed dat er aan het einde van het spel maar één winnaar kan zijn!

Unmatched: Robin Hood vs Bigfoot wordt binnenkort uitgegeven. In 2022 staan Unmatched: Cobble and Fog en Roodkapje vs Beowulf gepland. Alle series van Unmatched kunnen met elkaar gecombineerd worden en geven dus eindeloze mogelijkheden en uitdagingen.

MicroMacro: Crime City

MicroMacro is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige midaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om daders te kunnen veroordelen

Er zijn verschillende scènes terug te vinden op de grote stadskaart, waarbij je telkens iets meer teruggaat naar de oorzaken. De misdaden hebben verschillende moeilijkheidsniveaus en zo word je stap voor stap een steeds betere detective! In MicroMacro: Crime City werk je nauw samen met de andere spelers en zo ontdek je alle geheimen van deze bizarre stad.

Heb je alle 16 misdaden opgelost? Dan kun je in de nieuwste MicroMacro: Crime City – Fullhouse aan de slag om weer 16 nieuwe misdaden op te lossen.

MicroMacroCrimeCity
MicroMacroCrimeCity

Everdell

In Everdell kun je op verschillende locaties je arbeiders op het speelbord plaatsen om grondstoffen of kaarten te verzamelen. Deze grondstoffen heb je nodig om boswezens en gebouwen in je stad te kunnen spelen. Je speelt in het spel vier seizoenen; lente, herfst, zomer en de winter. Na het laatste seizoen worden alle verzamelde punten opgeteld. Het spel eindigt wanneer niemand meer acties kan of wil uitvoeren. De speler die de beste stad bouwt en de meeste punten heeft verzameld, wint het spel.

Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel; leuk voor families en veelspelers !

Mandala Stones

Mandala Stones is een strategisch en abstract bordspel. Verzamel kleurrijke stenen door de stenen zo tactisch mogelijk op het bord te plaatsen. Scoor punten en creëer met elkaar een betoverende mandala. Als de mandala klaar is zullen de punten worden geteld en wint de speler met de meeste overwinningspunten. De spelers beïnvloeden de mandala, elk op hun eigen manier, waardoor er tijdens elk spel een prachtig kunstwerk wordt gemaakt.

Cubitos

Cubitos

Cubitos is een familie- en racespel voor 2 tot 4 spelers. Door de verschillende dubbelzijdige racebanen is geen spel hetzelfde.

In Cubitos doe je mee aan de jaarlijkse Kubus Cup: een race waarbij strategie en een beetje geluk bepalen wie de Cubitos kampioen wordt. Elke speler heeft een loper op de renbaan en een team op de achtergrond. Het team bestaat uit verschillende karakters, vertegenwoordigd door dobbelstenen. Elke ronde gooi je een aantal dobbelstenen. Met het resultaat kun je op de renbaan vooruit gaan, nieuwe dobbelstenen kopen en vaardigheden van je karakters gebruiken. Maar pas op! Door te vaak je geluk te beproeven kun je hard onderuitgaan!

Calico

Calico

In Calico probeer je de mooiste en zachtste quilt te maken!

Verzamel en plaats lapjestegels met verschillende kleuren en patronen strategisch op je spelersbord. Je ontvangt punten voor de 3 verschillende opdrachttegels op je spelersbord. Dit gebeurt alleen wanneer je voldoet aan de voorwaarden per kleur en/of patroon. Verzamel knopen door de tegels met de juiste kleuren bij elkaar te leggen en trek de katten aan door de juiste patronen te gebruiken.

Dobbelspellen

Van dobbelspellen krijgen we nooit genoeg! Qwixx is bij velen de favoriet, maar we hebben een veel breder assortiment aan leuke dobbelspellen. Op de beurs kun je ook Twenty One, Qwinto, Qwantum, Ka Pai, Alles op 1 kaart en Anubixx spelen. Pak je dobbelstenen maar snel en dobbelen maar!

Kaartspellen

Op zoek naar een kaartspel waar je geen genoeg van kunt krijgen? Dan zullen de kaartspellen van White Goblin Games zeker iets voor jou zijn. De volgende kaartspellen worden op de beurs gedemonstreerd: Artisjokken , Point Salad, Moddervarkens, Gubs, The Mind en Cahoots.

Hitlist & Splurt!

Hitlist is een partyspel voor 2 tot 8 spelers. Raad zoveel mogelijk juiste begrippen die overeenkomen met de antwoorden op een kaartje voordat de tijd voorbij is. Sommige begrippen zijn heel logisch, andere begrippen zijn moeilijker te raden. Des te meer begrippen jouw team “hits”, des te meer punten je team verdient. Durf jij met je team de strijd aan te gaan en de meeste hits te scoren?

Splurt! is het leukste partyspel voor spelers met een snelle reactie. In het spel probeer je zo snel mogelijk een woord te vinden dat overeenkomt met de 2 aanwijzingen. De aanwijzingen gaan over het onderwerp en de opbouw van het woord. Noem iets wat je ziet in de stad dat begint met een R. Of een spel dat bestaat uit 2 klinkers? Denk snel en probeer als eerste het juiste antwoord te geven. De speler die aan het einde van het spel de meeste kaarten heeft verdiend, wint het spel en mag zichzelf de woordkoning van de avond noemen!