Solospellen - Under Falling Skies en Grove

Dé spellen waar je solo veel speelplezier aan beleeft!

Binnenkort brengt White Goblin Games 2 nieuwe solospellen uit die garant staan voor een hoop speelplezier. Je speelt de spellen dan wel alleen, maar dat betekent niet dat je geen plezier en/of uitdaging in de spellen hebt. Under Falling Skies en Grove zijn totaal verschillend van elkaar maar bieden beide op een totaal andere manier uitdaging. Benieuwd of deze spellen iets voor jou zijn? Lees dan verder.

Solospellen

Een spel solo spelen klinkt voor sommige spelers niet erg aantrekkelijk en zeker niet gezellig, maar wij zien het als een nieuwe uitdaging om je strategie/tactiek te versterken en te spelen voor de overwinning. Je speelt en pakt kaarten, houdt alle stappen van het spel in de gaten en analyseert wat de beste volgende stap kan zijn. Dit alles om de meeste punten te verzamelen, je AI tegenstander te verslaan of gewoon je topscore te verbeteren. Na het spelen van een solospel analyseer je direct wat je de volgende keer anders moet doen en bedenk je een nieuwe strategie om het spel te winnen! We hebben een aantal spellen met een solovariant al voor je op een rijtje gezet: bekijk hier welke spellen allemaal een solovariant hebben.

 

Under Falling Skies

Voer het bevel over de strijdkrachten om je stad te beschermen tegen de binnenvallende buitenaardse wezens.

In Under Falling Skies ga je solo de strijd aan. Gebruik je dobbelstenen verstandig om acties te kunnen uitvoeren. Verdedig je stad en rond je onderzoek af voordat het moederschip je basis vernietigt. Under Falling Skies is speciaal ontwikkeld voor de solospeler. Naast het standaardspel is er ook een speciale campagne. Het materiaal van de campagne kan daarna ook gebruikt worden voor een standaard spel Under Falling Skies.

Under Falling Skies is een spel voor 1 speler waarin je onder hoge druk de juiste keuzes moet maken. Focus je je op de naderende vijandige schepen of is het beter om je onderzoek uit te breiden om de vijand in zijn geheel te vernietigen. Je hebt met een beperkt aantal dobbelstenen een beperkt aantal acties en je zult dus moeten anticiperen op hetgeen wat op je af komt. In de doos vind je een campagne waar je in minimaal vier delen je stad probeert te beschermen. De campagne kan met verschillende moeilijkheidsgraden gespeeld worden. Alle spelonderdelen van de campagne kunnen daarna ook in een regulier spel gebruikt worden. In de doos zit een grote hoeveelheid aan divers spelmateriaal wat elk spel uitdagend maakt.

Under Falling Skies is een zeer geschikt spel als je op zoek bent naar uitdaging en graag een spel solo wilt spelen. In de doos zit enorm veel spelmateriaal en hierdoor kun je het spel met veel variatie spelen. Je kunt een spel Under Falling Skies moeilijker maken door het luchtruim aan te passen, te spelen met een andere stad en robotdobbelstenen toe te voegen. Begin klein en voeg één van deze onderdelen toe en bouw zo je spel op tot het moeilijkste spel en overwin je tegenstander.

Grove

Zet je boomgaard in bloei en verzamel het meeste fruit.

Grove is een citrusachtig spel waarin je probeert een zeer goede fruitopbrengst te genereren. Voor een spel Grove heb je slechts 9 kaarten en 15 dobbelstenen nodig. Elke ronde moet je 1 kaart in je speelgebied spelen. Op de boomgaardkaarten staan 3 soorten fruitbomen. Je doel is om dezelfde fruitbomen op elkaar te leggen om zo dobbelstenen te kunnen leggen en fruit te kunnen oogsten. Grove is een super leuk kaartspel dat je blijft uitdagen. Probeer zoveel mogelijk fruit te oogsten en vergeet ook niet handig gebruik te maken van de eekhoorn en de kruiwagen.

Het spelverloop is eenvoudig. Je speelt een kaart in je speelgebied en plaatst dobbelstenen op overlappende fruitbomen. Je hebt altijd 2 boomgaardkaarten op hand waardoor je altijd meerdere opties hebt om te spelen. Het doel is om zoveel mogelijk fruit te oogsten en daarvoor moet je zoveel mogelijk dobbelstenen plaatsen. De dobbelstenen mag je alleen plaatsen als het je lukt om de fruitbomen van verschillende kaarten op elkaar te leggen.

Naast het standaardspel kun je Grove ook spelen met de recept uitdaging. Aan het begin van het spel krijg je 2 receptkaarten die je moet proberen te voltooien. Als het je lukt om aan de voorwaarden te voldoen, ontvang je extra punten. In het spel zitten 18 verschillende recepten die elk spel opnieuw uitdagend maken.