28 januari 2022

Verwacht: Endless Winter: Paleoamericans, Cascadia en Flamecraft

White Goblin Games voegt drie nieuwe bordspellen toe aan het assortiment: Endless Winter: Paleoamericans, Cascadia en Flamecraft.

Endless Winter: Paleoamericans

In Endless Winter: Paleoamericans ga je terug naar het jaar 10.000 voor Christus. Tijdens het spel waan je je in de wereld van een stamhoofd en ga je met je stam op avontuur door verschillende tijdperken. Onderweg ga je op ontdekking, leer je jagen en breid je je stam uit. Het bordspel is een combinatie van worker placement en deck building. Endless Winter: Paleoamericans komt niet alleen. Naast het basisspel zijn er de uitbreidingen: Stroomafwaarts, Voorouders en Grottekeningen. Elk van deze uitbreidingen voegt een nieuw element toe voor nog meer uitdaging. Daarnaast zijn er de modules Mammoet, Ceremonies, Trouwe Viervoeters en Aurora Borealis.

Cascadia

In Cascadia stel je je eigen natuurgebied samen waarin je de juiste balans probeert te vinden tussen dier en natuur. Het is de bedoeling om verschillende natuur- en leefgebieden te combineren zodat er een perfecte verhouding ontstaat in jouw ecosysteem. Daarnaast is het belangrijk om verschillende dieren op de juiste plaats in jouw gebied te plaatsen.

Flamecraft

In Flamecraft ben je de meester van verschillende draakjes met elk hun eigen ambacht. Deze schattige diertjes worden ingezet om te werken in verschillende winkels, zoals de bakkerij en de goudsmid. Tijdens het spel ontvang je verschillende beloningen en probeer je een zo hoog mogelijke reputatie op te bouwen.

Flamecraft is verkrijgbaar in zowel een standaard- als deluxe editie. Flamecraft Deluxe is beschikbaar in een gelimiteerde oplage en bevat extra spelmateriaal: zes luxe draakminiaturen, 24 luxe munten, houten handelswaren en een stoffen zak. Daarnaast zijn de luxe onderdelen apart verkrijgbaar, tevens in beperkte oplage.