Verwacht: Wild Serengeti, Grove & Rovers van Scythië

Het aanbod van White Goblin Games blijft groeien. Drie spellen die White Goblin Games in 2022 verwacht zijn WILD Serengeti, Grove en Rovers van Scythië.

Wild Serengeti 

Ontdek de eindeloze vlaktes van de Serengeti met miljoenen dieren in WILD Serengeti. In dit spel ben je één van de regisseurs die is uitgenodigd om ’s werelds beste documentaire te maken over het leven van wilde dieren in Afrika.

In WILD Serengeti probeer je zoveel mogelijk scènekaarten te voltooien door dieren op het juiste veld op de landkaart neer te zetten. Op de scènekaarten staan verschillende scènes afgebeeld die uitgevoerd moeten worden. Je moet hierbij rekening houden met de volgorde waarin de dieren moeten staan en je moet voldoen aan de terreinvoorwaarden door de dieren in het juiste gebied te plaatsen. Wanneer een scènekaart voltooid is, leg je deze in je videogalerij en ontvang je de beloningen die op de scènekaart staan afgebeeld. Beloningen kunnen bestaan uit punten en likes, maar ook uit voedsel- of VFX-fiches. Iedere beloning brengt voordelen met zich mee.  

Tijdens iedere beurt mag je één basisactie uitvoeren als dieren ontdekken, dieren verplaatsen, een nieuwe scènekaart pakken of het kaartaanbod verversen. Daarnaast mag je altijd een vrije actie uitvoeren als scènekaarten afleggen of voltooien. Als alle spelers passen doordat ze geen actie meer willen of kunnen uitvoeren, vindt de grote migratie plaats. Net als in de Serengeti, trekt een groot aantal dieren naar een ander gebied. Hierbij worden verschillende dieren van het bord verwijderd.

Na 6 rondes eindigt het spel en worden de punten en het aantal likes in de videogalerij bij elkaar opgeteld. De speler met de meeste punten is de winnaar en mag zich de beste regisseur noemen.  

Grove

Speciaal voor de liefhebbers van solospellen brengt White Goblin Games Grove uit. Grove is een uitdagend kaartspel voor 1 speler waarbij je zoveel mogelijk fruit uit je boomgaard verzamelt. In Grove speel je kaarten waarop verschillende soorten fruitbomen staan afgebeeld. Het is hierbij de bedoeling dat je een boomgaard creëert waarbij zoveel mogelijk fruit elkaar overlapt. Als fruit elkaar overlapt, leg je er een dobbelsteen op waarvan de waarde wordt bepaald door de hoeveelheid fruit in je boomgaard. Als je twee exemplaren van Grove bezit, kun je het spel ook met 2 spelers spelen.

Om extra uitdaging aan het spel toe te voegen, kun je ook spelen met de recept uitdaging. Met deze variant voeg je recepten toe die je extra punten kunnen opleveren aan het einde van het spel. Als je wilt spelen met de recept uitdaging, pak je twee receptkaarten en tel je de twee getallen bovenaan de kaarten bij elkaar op. Dit zijn de punten die je aan het einde van het spel verzameld moet hebben. Als het je niet is gelukt om deze punten te scoren, heb je verloren.

Rovers van Scythië

In deze opvolger van het populaire spel Rovers van de Noordzee maak je deel uit van een moedig en krijgsachtig volk: de Scythiërs. Het doel in dit spel is om zo veel mogelijk overwinningspunten te behalen door dorpen in het oude Griekenland, Perzië en Assyrië te plunderen.

Tijdens je beurt moet je kiezen uit de acties werken of overvallen. Om een overval te kunnen plegen, is het belangrijk dat je voldoende strijders, proviand en wagens hebt. Om deze te verzamelen, moet je arbeiders inzetten in het Scythiërsdorp. Als je kiest voor de actie werken plaats je een arbeider bij een beschikbaar gebouw en pak je een andere arbeider van het bord. Bij beide gebouwen voer je de acties uit en kun je wagens en proviand verzamelen en kun je strijders inhuren. 

Ieder dorp heeft andere voorwaarden om het te kunnen overvallen. Als je voldoet aan alle voorwaarden, kun je ervoor kiezen om een dorp te overvallen. Als je een dorp plundert, betaal je de vereiste hoeveelheid wagens en proviand aan de voorraad en bepaal je je aanvalskracht. Je kunt deze aanvalskracht verhogen door Koemis, een soort helende melk, te betalen. Je aanvalskracht wordt bepaald door de dobbelstenen die je gooit. Ook kun je paarden en arenden inzetten om jouw aanvalskracht te verhogen. Als je een dorp aanvalt, lopen je strijders schade op in de vorm van wonden. Deze wonden verlagen de aanvalskracht van je strijders. Als een strijder met 0 aanvalskracht een wond oploopt, sterft hij.

Als je een dorp hebt overvallen, ontvang je overwinningspunten aan de hand van je aanvalskracht. De speler die aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten heeft, is de winnaar.