Dit zijn de spellen die je in het tweede kwartaal van ons kunt verwachten!

White Goblin Games verwacht in het tweede kwartaal van 2022 een aantal mooie bord-, kaart- en dobbelspellen. Er zijn twee spellen waar we al een tijdje op wachten, maar voor de andere spellen zitten we ook op het puntje van onze stoel. Lees hier snel verder en ontdek wanneer de spellen uitgegeven worden! De data die hieronder genoemd worden zijn onder voorbehoud en kunnen worden gewijzigd.

Cascadia

Vanaf 11 april in de winkels

 

In Cascadia leven talloze wilde dieren. De verschillende leefgebieden bieden elk dier wel iets en aan jou de taak om hier een samenhangend landschap van te maken. Tijdens het spel heb je precies 20 beurten de tijd om het meest samenhangende en mooiste landschap te maken waarin je zoveel mogelijk probeert rekening te houden met de wensen van de verschillende dieren. Zo wil de havik altijd alleen zijn en leven de wapiti’s in selecte gezelschappen. En dan moet je ook nog rekening houden met de grootte van je leefgebieden. Als het je lukt om de juiste keuze te maken en het beste uit de verf te komen, win je het spel!

Ark Nova

Vanaf 18 april in de winkels

In Ark Nova ontwerp en bouw je een moderne dierentuin die je op wetenschappelijke wijze beheert. De dierenverblijven die je bouwt moeten passen bij de leefwijze van de dieren. Je zult ook conservatieprojecten moeten ondersteunen voor de natuurbescherming en je bent verantwoordelijk voor het in stand houden van bepaalde diersoorten. Door verschillende dieren in je dierentuin te plaatsen, maak je jouw dierentuin populairder, waardoor je vooruitgaat op het populariteitsspoor en je inkomsten stijgen. Dankzij een goed beheer kun je conservatieprojecten, zoals fokprogramma’s, steunen, waardoor je vooruitgaat op het conservatiespoor en bonussen ontvangt. Die twee sporen lopen in tegengestelde richting. Als de pionnen van één speler zich op hetzelfde veld bevinden of elkaar kruisen, wordt het einde van het spel geactiveerd. De speler met de beste combinatie van populariteit en conservatie heeft de meest succesvolle dierentuin en wint het spel. Door samen te werken met andere dierentuinen en universiteiten over de hele wereld en dankzij de hulp van specialisten en sponsors, kun je acties ondernemen om je doelstellingen te bereiken.

Unmatched: Roodkapje vs. Beowulf

Vanaf 16 mei in de winkels

Diep in het bos staat een nieuw avontuur op jullie te wachten. Nieuwe strijders treden toe in de wereld van Unmatched en kennen geen genade. Ga naar het bos als de wolf er niet is, want anders… Gelukkig ben je met de boswachter aan je zijde veilig. Roodkapje heeft in haar mand verrassende effecten zitten die je niet ziet aankomen. Ook Beowulf heeft zich aan deze dappere strijd gewaagd. Met Wiglaf aan zijn zijde is hij uit op een overwinning in een dodelijke strijd. Zijn razernij zal hem helpen krachtige aanvallen neer te zetten en zijn tegenstander te verpletteren.

In Unmatched: Roodkapje vs. Beowulf zit het speelbord met de locatie arena. Het paleis van de koning heeft drie deuren die je tijdens het spel kunt openen en sluiten. Met deze locatie zul je extra strategisch te werk moeten gaan.

Unmatched: Roodkapje vs. Beowulf kan met elk ander Unmatched spel gecombineerd worden. Zo kan iedere speler met zijn favoriete strijder uit één van de spellen van Unmatched spelen voor de ultieme uitdaging.

RailRoad Ink Uitbreidingen (Energy, Underground, Sky)

Vanaf 9 mei in de winkels

Gooi de dobbelstenen en teken alle routes op je speelbord. Creëer netwerken door uitgangen met elkaar te verbinden en zorg dat je aan het einde van het spel de meeste punten verzameld hebt. De RailRoad Ink-lijn bestaat momenteel uit 4 basisspellen en 4 uitbreidingen. In het tweede kwartaal worden nog eens 3 leuke en uitdagende uitbreidingen uitgegeven. Elke uitbreiding voegt een nieuwe uitdaging toe aan het spel. Tactiek en strategie zijn extra belangrijk om te kunnen voldoen aan het resultaat van de gegooide uitbreidingsdobbelstenen.

 

Teken een extra netwerk van stroom en licht op je speelbord in de uitbreiding Energy. Bouw een sterk elektriciteitsnetwerk en verlicht je routes met lantaarnpalen of zorg voor extra stroom langs je routes en verdubbel je punten.

Ga onder de oppervlakte met metro’s en waterleidingen. Speel alleen met het ondergrondse speelbord of speel met twee niveaus voor de ultieme uitdaging.

Met je hoofd in de wolken creëer je de mooiste luchtvaartroutes en controleer je het weer.

De Verdwenen Ruïnes van Arnak: Expeditieleiders

Vanaf 23 mei in de winkels

Keer terug naar het mysterieuze eiland met de eerste uitbreiding van De Verdwenen Ruïnes van Arnak! In deze uitbreiding ga je voorbereid op pad en krijg je de hulp van één van de zes expeditieleiders. Er wachten nieuwe avonturen, spannende gebeurtenissen en gevaarlijke bewakers op jou!

 

Door met de uitbreiding te spelen, voeg je een nieuwe strategielaag toe aan het basisspel. Door de steun van de expeditieleiders moet je tactisch te werk gaan en handig gebruik maken van de kwaliteiten van je expeditieleider. Zo kun je een extra archeoloog tot je beschikking hebben of kun je gemakkelijk aan nieuwe voorwerpen komen. Ze helpen je waar ze kunnen en daar moet je handig gebruik van maken. Naast de expeditieleiders zijn er ook twee nieuwe onderzoeksporen. De onderzoeksporen vragen andere kosten en kunnen andere interessante voordelen opleveren. Naast nieuwe onderzoeksporen bevat de uitbreiding ook nieuwe voorwerp- en artefactkaarten, bewakertegels en assistenttegels. 

Claim Reinforcements: Sun, Sea, Sky

Vanaf 13 juni in de winkels

Nieuwe facties doen mee in de strijd om de troon en zullen hun stem uitbrengen bij de benoeming van een nieuwe koning. Facties uit de lucht, de zee en van de zon willen bijdragen aan de strijd en je zult hun hulp hard kunnen gebruiken op weg naar de overwinning.

De facties die zich mengen in de strijd zijn:
Sky: Engelen, Adelaars, Pterosauriërs, Bliksem Elementen, Vulturekin
Sea: Piraten, Koninklijke Marine, Zeemonsters, Octopussen, Vismensen
Sun: Zon Monniken, Ster Monniken, Profeten, Zandwormen, Schorpioenen

Claim Reinforcements: Sun, Sea en Sky zijn uitbreidingen voor het slagenspel Claim. Je hebt het basisspel van Claim of Claim 2 nodig om de uitbreidingen te kunnen spelen.

Under Falling Skies

Vanaf 4 juli in de winkels

De lucht is gevuld met vijandelijke ruimteschepen en alle burgers hebben zich teruggetrokken. In Under Falling Skies probeer je je stad en basis te beschermen door vijandige schepen uit de lucht te schieten en verder in je basis te graven om je actiemogelijkheden te vergroten.

 

Under Falling Skies is een spel voor 1 speler waarin je onder hoge druk de juiste keuzes moet maken. Focus je je op de naderende vijandige schepen of is het beter om je onderzoek uit te breiden om de vijand in zijn geheel te vernietigen. Je hebt met een beperkt aantal dobbelstenen een beperkt aantal acties en je zult dus moeten anticiperen op hetgeen wat op je af komt. In de doos vind je een campagne waar je in minimaal vier delen je stad probeert te beschermen. Alle spelonderdelen van de campagne kunnen daarna ook voor een regulier spel gebruikt worden. In de doos zit een grote hoeveelheid aan divers spelmateriaal wat elk spel uitdagend maakt.