Deze spellen verwachten we in Q4

Het vierde en laatste kwartaal van het jaar breekt aan. Het einde van het jaar betekent kortere dagen, kouder weer, maar ook spellen spelen! Daarom brengt White Goblin Games ook in Q4 weer een aantal mooie spellen uit! Lees verder om te zien welke spellen we in Q4 verwachten. 

Let op: de spellen worden onder voorbehoud uitgebracht in Q4. 

Trekking Through History

Stap in de tijdreismachine van Wayback Tours en bezoek grote, indrukwekkende gebeurtenissen uit het verleden. In Trekking Through History maak je een 3-daagse tour door de geschiedenis en probeer je gebeurtenissen uit de geschiedenis in chronologische volgorde te bezoeken. Onderweg verdien je punten als je je aan het reisplan houdt. Bij elke gebeurtenis breng je een aantal uren door, waardoor je zakhorloge vooruit gaat op de klok. Aan het einde van de dag, als de klok op 12 uur staat, ga je verder met de volgende dag. Na de derde dag is je reis afgelopen en wordt de winnaar bepaald.

Everdell Junior

Speel mee met de kinderen van Everdell die doen of ze volwassen zijn, terwijl de volwassenen wensen dat ze weer kind zijn. Doe mee en verzamel grondstoffen om de beste ‘net alsof’ stad te bouwen. Everdell Junior is een zeer vereenvoudigde versie van het basisspel Everdell met nog schattigere illustraties! Everdell Junior is gericht op jonge kinderen en gezinnen die hun kinderen een opstap willen bieden naar de wonderbaarlijke wereld van Everdell.

Everdell: Mistwood

Mistwood bevat spelmateriaal dat je kunt toevoegen als je Everdell met of zonder andere uitbreidingen speelt. Daarnaast bevat Mistwood de uitdagende nieuwe solo- en 2-spelers variant Nightweaves Schuilplaats. Diep in het bos wacht een mysterieuze dreiging geduldig af. Zal de mooie vallei de overname door de slimme spin Nightweave en haar leger spinnen overleven?

Everdell: Newleaf

Newleaf is, als eerste officiële stad van Everdell, uitgegroeid tot een bruisende bestemming met de mooiste plekken die je kunt ontdekken. Newleaf introduceert 59 nieuwe boswezen- en gebouwkaarten die de mogelijke keuzes tijdens het spel nog meer uitbreiden. Gebruik de gouden bezetfiches om mooie combinaties te maken. Bezoekerkaarten bieden nieuwe mogelijkheden om aan het einde van het spel punten te scoren. De treinkaarten en reserveringsfiches maken de juiste beslissingen op het juiste moment nog belangrijker dan voorheen.

Starship Captains

Welkom aan boord en gefeliciteerd met je promotie! Je ‘nieuwe’ ruimteschip is klaar om aan zijn eerste grote reis te beginnen. Je moet wel even wat roest weghalen, maar verder is je ruimtevaartuig prima. En de bemanning? Ze lijken misschien wat onervaren, maar vanaf nu is dit jouw team. Maak ons trots! De sterren roepen…er staan je grote avonturen te wachten!

Rovers van Scythië

In Rovers van Scythië is het doel om zoveel mogelijk overwinningspunten te verzamelen door nederzettingen
in het oude Griekenland, Perzië en Assyrië te overvallen en te plunderen. Voordat je kunt gaan plunderen,
moet je ervoor zorgen dat je krachtig genoeg bent om een succesvolle overval te plegen. Hiervoor moet
je in het Scythiërsdorp zijn. Hier kun je strijders inhuren, paarden en arenden trainen voor de oorlog en
ervoor zorgen dat je genoeg proviand en wagens hebt. Het einde van het spel wordt geactiveerd als er
nog maar twee plundervelden of twee missies op het speelbord over zijn.

Claim 5 Jaar Jubileumeditie

Het vijfjarige jubileum van Claim wordt gevierd met een speciale Claim jubileumeditie. In deze editie van Claim zijn de facties uit Claim en Claim 2 opnieuw geïllustreerd door vijf verschillende illustrators met een geheel eigen stijl, waardoor elke factie weer op een andere manier is geïllustreerd. Naast de verschillende facties uit Claim en Claim 2, bevat de jubileumeditie de zeven verschillende nieuwe facties: Automatons, Volkszangers, Griffioenen, Boeren, Wasberen Koninklijken en Vikingen. Doordat de Claim jubileumeditie alle facties van Claim en Claim 2 bevat, kan de speciale editie worden gespeeld met elke uitbreiding van Claim.De vijfjarige editie jubileumeditie van Claim wordt uitgegeven in gelimiteerde oplage!

Qubo

Leg om de beurt kaarten en vorm zoveel mogelijk vierkanten en rechthoeken in jouw spelerskleur. Qubo lijkt eenvoudig, maar is ingewikkeld omdat je tegenstanders je plannen steeds dwarsbomen. Als je als eerste 10 punten hebt gescoord, win je het spel!

Point City

Dit is de opvolger van Point Salad. In het spel maak je gebruik van hetzelfde systeem voor het pakken van kaarten. Verzamel grondstoffen die je kunt uitgeven aan nieuwe gebouwen. Gebouwen leveren punten, extra grondstoffen of een gebouwfiche naar keuze op. Houd je stad goed in balans en zorg dat je zo goedkoop mogelijk de mooiste gebouwen kunt kopen! De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint het spel.

Minnys

De Minnys zijn kleine, leuke kaart- en dobbelspelletjes die je overal mee naar toe kunt nemen en spelen. De Minnys die in het vierde kwartaal uit worden gebracht zijn Wollige Warboel, Hamsteren, Lovely Leaves en Loot, Shoot, Whisky. Stuk voor stuk enorm leuke spelletjes die je overal mee naartoe kunt nemen!

Amsterdam

In Amsterdam zijn jullie invloedrijke Amsterdamse kooplieden die handeldrijven aan het einde van de 19e eeuw. Je vaart met je boot door de grachten van de stad om allerlei goederen af te leveren bij de pakhuizen bij de haven, om ze vervolgens wereldwijd te verhandelen. In elke ronde kies je een nieuwe kaart en 2 van de 6 dobbelstenen die grondstoffen opleveren. Hiermee kun je verschillende acties uitvoeren zoals huizenblokken in bezit nemen en kaarten activeren. De juiste vaardigheden en een vooruitziende blik zijn in Amsterdam nodig om jezelf naar de overwinning te werken!

Alhambra: Het Rode Paleis

De beste bouwmeesters uit Europa en de Arabische landen willen graag hun bouwkunsten tonen. Stel het beste bouwteam samen en zorg dat er steeds voldoende passende valuta voorhanden is. Want of het nu om een steenhouwer uit het Noorden of een tuinman uit het Zuiden gaat, ze willen allemaal een passend loon en eisen de valuta uit hun land van herkomst. Het is een drukte van belang: torens worden opgericht, tuinen aangelegd, paviljoenen en bogengalerijen gebouwd en harems en kamers ingericht! Werk mee aan de bouw van het Alhambra. Alhambra: Het Rode Paleis is een opzichzelfstaand spel in de wereld van het bekende familiespel Alhambra. Deze 20-jarige jubileumeditie bevat alle spelmaterialen uit het basisspel en voegt een aantal verrassende elementen toe. Het spel bevat nieuwe tactische elementen en spelmechanismen en vergroot de herspeelbaarheid door de speciale eigenschappen die van spel tot spel veranderen. De bewakers van de stadsmuren kun je inzetten voor krachtige acties of ze leveren aan het einde van het spel punten op. Met de 89 houten gebouwen bouw je je Alhambra in 3D.

Future Energy

In Future Energy ontmantel je de verouderde energiecentrales (steenkool, minerale oliën, gas) & nucleaire energiecentrales in de verschillende Europese landen en vervang je ze door moderne, groene energiecentrales (wind, zonne-energie, waterstof en fusie-energie). Voor elke oude energiecentrale die je sluit, ontvang je voordelen die je helpen om je stroomnetwerk te optimaliseren en te vergroten. Plan goed vooruit en ontvang CO2-certificaten en geld om je netwerk en positie in Europa te verbeteren. Het doel is om een zo efficiënt mogelijk netwerk in de verschillende regio’s op het speelbord op te bouwen. De speler met de meeste punten is de winnaar van het spel. Future Energy bevat 3 extra modules voor nog meer speelplezier!