Gelukkig nieuw spellenjaar!
Deze spellen verwachten we in Q1

2024 is begonnen, de goede voornemens zijn gemaakt en we hebben weer een gloednieuw spellenjaar om naar uit te kijken. Sterker nog, op een flink aantal nieuwe spellen hoef je niet lang meer te wachten. In het eerste kwartaal staat er allerlei moois op de planning en hieronder lees je er alles over. 

Let op: deze spellen worden onder voorbehoud in Q1 uitgebracht.

SIXTO

SIXTO is het nieuwe dobbelspel van de auteur van Qwixx. De spelbeleving zal liefhebbers van Qwixx dan ook bekend voorkomen, maar er zijn ook een aantal grote verschillen die voor een geheel nieuwe uitdaging zorgen. In SIXTO speel je met 6 dobbelspellen, die je 6 keuzes opleveren. Aan de hand hiervan zet je kruisjes in verschillende rijen én kolommen. Elke ronde mag je maximaal 6 kruisjes zetten en jij bepaalt hoe je deze verdeelt. Let wel goed op, want voor een rij of kolom met slechts 1 kruisje krijg je strafpunten. Ga op zoek naar de juiste balans en kruis getallen aan zonder punten te verliezen.

Sixto

Ark Nova: Waterwereld

Ark Nova: Waterwereld is een onmisbare uitbreiding van het populaire dierentuinspel Ark Nova. Deze uitbreiding voegt namelijk een geheel nieuwe diercategorie toe aan je dierentuin: zeedieren. Voor deze zeedieren dien je een speciaal nieuw verblijf te bouwen in de vorm van een aquarium. Daarnaast bevat deze uitbreiding een nieuwe universiteit en nieuwe actiekaarten met een leuke twist. De uitbreiding wil je als Ark Nova-fan gewoon hebben.

De Verdwenen Ruïnes van Arnak: De Verdwenen Expeditie

De Verdwenen Ruïnes van Arnak: De Verdwenen Expeditie is een uitbreiding voor het basisspel De Verdwenen Ruïnes van Arnak. In deze uitbreiding ga je op zoek naar een verdwenen professor op het onbekende eiland. Alleen jij kunt hem vinden! Je kan de campagne ook solo of coöperatief spelen met 2 personen.

De Verdwenen Ruïnes van Arnak: De Verdwenen Expeditie bevat 2 nieuwe expeditieleiders, 2 nieuwe onderzoeksporen en nieuwe assistenten, bewakers, locaties en afgodsbeelden. 

Unmatched Adventures: Tales To Amaze

Unmatched Adventures heeft al het avontuurlijke en spannende van Unmatched, met als extra element dat dit spel coöperatief gespeeld wordt. Je neemt het samen op tegen angstaanjagende schurken en hun handlangers, waardoor het spel een geheel nieuwe beleving krijgt, op basis van de vertrouwde principes van Unmatched. Het spel heeft eenvoudige, maar slimme spelregels. Hierdoor komen spelers elke keer voor een nieuwe uitdaging te staan.

Get It!

Get It! is hét nieuwe partyspel van White Goblin Games. Je speelt dit grappige spel in teamverband. Het is jullie doel om alle kaarten in oplopende numerieke volgorde te spelen. Dat klinkt eenvoudig, maar je mag niet praten, bijna geen hints geven en je hebt ook nog eens heel weinig tijd. Elke ronde wordt een stukje moeilijker en speciale kaarten hebben verrassende effecten, zoals degene met de juiste kaart níet mogen aankijken of vriendelijk naar die persoon glimlachen: hilariteit gegarandeerd!

5 Torens

Altijd al willen weten hoe het is om meesterarchitect te zijn? In 5 Torens krijg je de kans om in deze rol te kruipen als torenbouwer. Je bouwt deze torens door kaarten te verzamelen uit het aanbod via biedingen. Je mag van elk type slechts 1 toren bouwen, dus het is belangrijk om slim te bieden. Je moet hierbij alle kaarten uit je hand spelen. Lukt dat niet, dan moet je je beurt afkappen en mag je pas de volgende ronde weer meebieden en bouwen. Wie bouwt de hoogste torens?

Cascadia: Landmarks

Cascadia: Landmarks is een uitbreiding van het prachtige spel Cascadia. In deze uitbreiding werk je aan het maken van uitgestrekte habitats en plaats je de mooiste natuurlijke oriëntatiepunten. Deze punten geven elke omgeving een eigen sfeer en uitstraling, maar leveren ook dynamische scorebonussen voor het eindspel op.

Naast de Landmarks-module bevat de uitbreiding unieke scorekaarten voor dieren in het wild en habitattegels, voor leuke afwisseling. Ook kun je Cascadia met 5 of 6 mensen spelen, door de uitbreiding toe te voegen aan het basisspel.

Alles of Nixx

Het doel van Alles of Nixx is simpel: je dient alle velden op je scorebord aan te kruisen. Kies per dobbelsteen voor de kleur of het getal: de keuze is aan jou! Kun je 3x Nixx? Dan moet je het scoreblad omdraaien en opnieuw beginnen. Alles of Nixx heeft weinig regels, geen wachttijden en is in een paar minuten uitgelegd. Hierdoor is het spelletje leuk voor het hele gezin.

Alles of Nixx is binnenkort beschikbaar voor pre-order.