Sinds 26 februari is 5 Torens beschikbaar. Dit snelle kaartspel met herkenbare illustraties zit vol leuke elementen en je wilt het blijven spelen. Om je meer over het spel te vertellen hebben we nog eens 5 weetjes verzameld. Als je wilt weten hoe je 5 Torens precies speelt, kun je ook hier de uitlegvideo bekijken. 

5 weetjes over 5 Torens

1. Herkenbare illustraties

Misschien heb je het al gelezen of gespot: in 5 Torens zitten allerlei leuke illustraties verstopt van referenties naar bekende karakters uit films, games en series. Dat maakt het spelen van de kaarten nóg leuker. De vrolijke en kleurrijke tekeningen zijn gemaakt door Annika Heller. Spot jij alle referenties? 

2. Minpunten

In 5 Torens mag je tijdens je beurt de bovenste kaart van 1 van je torens afleggen. Zo kun je een kaart met een laag getal die in de weg ligt kwijtraken. Als je hem aflegt bewaar je de kaart in je persoonlijke aflegstapel, maar voor elke afgelegde kaart krijg je aan het einde van het spel minpunten. Dit kan snel oplopen, want voor 1 afgelegde kaart krijg je 1 minpunt, maar voor de tweede krijg je 2 minpunten en heb je in totaal dus al 3 minpunten. De derde afgelegde kaart is 3 minpunten waard, wat je in totaal al 6 minpunten oplevert.

3. Perfect om mee te nemen

5 Torens zit in een compact doosje en is daardoor gemakkelijk mee te nemen op reis. Het spel bevat alleen kaarten, dus het is overal simpel te spelen. Een potje duurt ongeveer 20 minuten, dus wat ons betreft mag hij echt niet ontbreken in je reistas of koffer.

4. Elke toren heeft een eigen thema

In 5 Torens bouw je, natuurlijk, 5 Torens. Je mag van elke toren slechts een bouwen en ze hebben allemaal een eigen thema. De snoeptoren is roze, de enge toren is paars, de boomtoren is groen/bruin, de schroottoren is grijs en de zandtoren is geel.

5. 5 Torens is nú verkrijgbaar

5 Torens is nú uit voorraad verkrijgbaar in spellenwinkels bij jou in de buurt en via de webshop van White Goblin Games. Met wie speel jij je eerste potje?