6 september 2019

Nog meer leuke spellen voor twee

Met de spellen voor twee spelers ga je met elkaar de strijd aan. Veel spellen kun je met z’n tweeën spelen, maar zijn leuker met meerdere spelers. Met de spellen voor twee van White Goblin Games weet je zeker dat je goed zit. De spellen voor twee hebben diverse thema’s en ook het mechanisme verschilt per spel. Zo is De Vos in het Bos een slagenspel waarin je probeert niet te weinig maar ook niet te veel slagen te winnen en probeer je in Targi te handelen om zoveel mogelijk invloed te krijgen. Benieuwd naar de rest van de spellen voor twee? Lees dan hieronder verder:

Targi:

De Toeareg is een woestijnvolk dat handelt in dadels, zout en peper. Door te handelen met andere stammen onderhoud je je stam, verdien je goed, krijg je voordelen en kan je je invloed op de Toeareg vergroten.

In het spel Targi ben jij het stamhoofd van de stam en probeer jij de meeste macht en invloed in het spel te behalen. De speler die aan het einde van het spel de meeste invloed heeft, wint het spel.

Targi: De Uitbreiding biedt de mogelijkheden in het uitbreiden van de woestijnstam. De Targia, de vrouw, brengt verschillende mogelijkheden met zich mee om extra voordelen te behalen. Targi: De Uitbreiding geeft het spel extra flexibiliteit en nog meer variatie.

Bekijk het spel hier.

 

Kahuna:

Kahuna is een zeldzaam type magie dat alleen maar voorkomt op een paar eilandjes in de Stille Oceaan. Twee Kahuna priesters binden in dit spel de strijd met elkaar aan om vast de stellen wie de Kahuna het beste beheerst.

Beide priesters proberen zoveel mogelijk eilanden onder hun magische invloed te brengen. De spelers doen dit door de eilanden met Kahuna-staafjes in hun kleur te verbinden. Als er voldoende verbindingen zijn in één kleur, mag die speler als teken van zijn macht op dit eiland een Kahuna-steen plaatsen. Wie denkt dat hij een voorsprong heeft op zijn tegenstander, kan nog wel eens onaangenaam verrast worden, want met een enkele tactische zet kan de macht op de eilanden weer compleet veranderen.

Bekijk het spel hier.

Drakenstad:

Drakenstad staat onder grote druk zonder haar beschermer: de grote draak Azura. De boze heks heeft met behulp van de opaalparel de reusachtige draak versteend. Donkere wezens hebben nu alle mogelijkheden om in de onderwaterstad Drakenstad binnen te dringen. Om Drakenstad te beschermen zul jij, als leerling van de reusachtige draak, Azura moeten ontwaken om de ondergang van de onderwaterstad te voorkomen.

Bekijk het spel hier.

 

De Vos in het Bos:

De Vos in het Bos is een slagenspel voor twee spelers waarin beide spelers elke ronde kaarten spelen om slagen te winnen. Aan het einde van elke ronde scoren de spelers punten afhankelijk van het aantal gewonnen slagen. Maar pas op: als je te hebzuchtig bent, zal je verslagen worden. Alle oneven kaarten in de stapel hebben een speciaal effect en zullen geactiveerd worden op het moment je de kaart speelt. Met deze speciale effecten kan je de slag winnen, de keuzes van je tegenspeler beïnvloeden of een speciale actie uitvoeren. De speler die als eerste 21 punten of meer weet te behalen, is de winnaar.

Bekijk het spel hier.

De Vos in het Bos: Duet

De Vos in het Bos: Duet is een coöperatief slagenspel voor 2 spelers. Iedere ronde verzamel je edelsteenfiches door je te verplaatsen over het bospad. Alleen door samen te werken kun je alle edelsteenfiches op tijd verzamelen en het spel winnen. Verdwaal niet en blijf altijd op het pad. Maar let op: jullie mogen tijdens een ronde niet met elkaar overleggen.

Fairy Trails:

Het leven in het sprookjesbos is niet makkelijk. Elven en gnomen hebben allebei hun eigen netwerk van verborgen paden. Ze willen niet gestoord worden en kunnen alleen naar hun huizen terugkeren zodra deze beschermd zijn tegen buitenstaanders. Vind jij je weg door het sprookjesbos of raak je verdwaald?

In Fairy Trails ben je een elf of een gnoom. Je speelt kaarten om je netwerk uit te breiden. Zodra je een pad hebt voltooid, mag je een beschermsteen in je eigen spelerskleur plaatsen op je eigen huizen langs dit pad. De speler die als eerste al zijn beschermstenen op het speelbord kan plaatsen, wint het spel.

Bekijk het spel hier.

Jambo:

Jambo betekent “hallo” in het Swahili, de begroeting waarmee handelaren hun klanten begroeten. Probeer als speler goede zaken te doen door slim te handelen. Gebruik hierbij de hulp van personen, dieren en mystieke voorwerpen. In het spel trek en speel je kaarten. Op deze kaarten vind je marktkramen, goederen, voorwerpen, personen en dieren die je naar inzicht kunt spelen en combineren. De speler die aan het einde van het spel de meeste goudstukken in zijn bezit heeft, wint het spel.

Met de uitbreiding Jambo: Nieuwe ontmoetingen en avonturen heb je vier modules die je afzonderlijk en gezamenlijk kan spelen in combinatie met het basisspel.

Bekijk het spel hier.

Asante:

Asante betekent “bedankt” in het Swahili. Zo nemen in het hart van Afrika de vriendelijke handelaren afscheid van hun kooplustige klanten. Door gunstige handel met goederen proberen de spelers goede zaken te doen voor hun dorp. Daarbij vragen ze onder andere hulp aan de wijze Matres, een vakbekwame houtsnijder en de bootgidsen die het gebied goed kennen. Worden Afrikaanse buffels of gorilla’s gezien in het dorp, dan kan dat nare gevolgen hebben. Wie de heilige gebieden opzoekt, kan daar de bijzondere krachten gebruiken. De vele kaarten bieden een exotische sfeer en zorgen ervoor dat ieder spel weer anders verloopt.

Bekijk het spel hier.

Daxu:

Winkelier zijn in een klein dorpje is een kwestie van de juiste balans vinden. Het doel is om de concurrentie nooit helemaal uit het veld te slaan. Sterker nog, dat kan erg slecht zijn voor je reputatie. Je zult dan ook een manier moeten vinden om jouw winkel te laten groeien zonder dat de andere winkels in het dorp hierdoor failliet gaan. Weet wanneer je moet samenwerken en wanneer je meedogenloos moet zijn… en jij zult de beste winkelier zijn!

Bekijk het spel hier.