alles of nixx

Alles of Nixx is ons nieuwe dobbelspel, waarin je zo snel mogelijk alle vakjes op je scoreblad wilt aankruisen. Je moet dus hopen dat de dobbelstenen in je voordeel vallen. Als je 3 keer nixx kunt aankruisen, draai je je scoreblad om en begin je opnieuw. Alles of Nixx is elke keer weer spannend en je hoeft niet op je beurt te wachten: een potje vliegt voorbij!

Elk scoreblad bestaat uit 2 aparte gebieden, die afzonderlijk punten opleveren. De buitenrand van het speelgebied bestaat uit gekleurde velden. De binnenrand bestaat uit getallen. Aan het begin van het spel mag je een kleur- en getalveld naar keuze aankruisen op basis van de gegooide dobbelstenen. Hierna mogen in beide speelgebieden alleen nog aansluitende vakjes worden aangekruist. In het getalveld moet een onafgebroken lijn/route ontstaan, die zichzelf niet mag doorkruisen. 

De actieve speler moet altijd alle 3 de dobbelstenen gebruiken, anders moet hij aan de rechterkant van het scoreblad een mislukte worp aankruisen. Alle andere spelers moeten ten minste 2 dobbelstenen gebruiken, anders moet er een mislukte worp worden aangekruist. Zodra een speler voor de derde keer een mislukte worp aankruist, moet hij de score aan de voorkant van het scoreblad berekenen. Daarna wordt het scoreblad omgedraaid en gaat die speler op de achterkant verder.

Het spel eindigt zodra één van de spelers drie mislukte worpen op de achterkant van het scoreblad heeft aangekruist. Dan volgt de puntentelling, waarbij beide zijdes van het scoreblad apart worden berekend en daarna per speler bij elkaar worden opgeteld.