Vanaf vandaag is Rolling Heights verkrijgbaar in onze webshop en spellenwinkels bij jou in de buurt. Rolling Heights is een uitdagend bordspel dat er ook nog eens heel mooi uitziet. We zetten een aantal redenen op een rijtje waarom je dit spel in je collectie móet hebben.

1. Je dobbelt met meeples en dat is verslavend leuk

In Rolling Heights zijn meeples je arbeiders, waarmee je aan het begin van elke beurt dobbelt. Hoe je arbeiders terechtkomen, bepaalt voor een groot deel ook het verloop van je beurt. Landen je arbeiders staand in je persoonlijke dobbelbak? Dan werken ze op volle kracht en leveren ze een maximaal aantal acties en grondstoffen op. Ligt een arbeiders op z’n zij, dan werkt-ie op halve kracht. Een arbeider die plat ligt is uitgeput en levert die beurt geen grondstoffen en acties op. Acties en grondstoffen heb je nodig om bouwopdrachten te voltooien.

2. Naarmate het spel vordert, verzamel je steeds meer verschillende arbeiders in verschillende kleuren

Elke kleur arbeider levert een andere grondstof of actie op. Hoe verder je bent in het spel, hoe meer verschillende acties je kunt (en wilt) uitvoeren.

3. Het speelbord gaat er steeds mooier uitzien

In Rolling Heights bouw je, de naam zegt het eigenlijk al, in de hoogte. Je stapelt blokjes om bouwtegels te voltooien en soms zijn torens tot wel 7 blokjes hoog. Hoe meer er gebouwd wordt, hoe mooier dat eruit gaat zien. 

 

4. Aan het einde van het spel kun je veel bonussen verdienen

Aan het begin van het spel krijgt elke speler 2 persoonlijke doelen, waarvan hij er aan het einde van het spel 1 mag kiezen. Deze doelen kunnen veel bonuspunten opleveren. Hetzelfde geldt voor 3 advertenties, die aan het begin van het spel worden neergelegd en waar elke speler aan het einde van het spel nog punten voor krijgt. Hierdoor ben je tijdens het spel niet alleen bezig met het voltooien van zoveel mogelijk gebouwen, maar probeer je ook al vooruit te denken om aan het einde zoveel mogelijk bonuspunten te krijgen. Bijvoorbeeld door bouwtegels strategisch te plaatsen en specifieke bouwtegels te kopen uit het aanbod.

5. Je stelt elke keer zelf je speelbord samen, waardoor de stad altijd uniek aanvoelt

Een speelbord in Rolling Heights bestaat uit 6 losse borden met elk een A- en een B-zijde. In een spel met meer dan 2 spelers, mag je drie A- en drie B-zijdes plaatsen in een volgorde naar keuze. In een spel met 2 spelers gebruik je alleen A-zijdes, maar hiermee kun je alsnog variëren. Elk bordje bestaat namelijk uit water en bouwgrond. Hierdoor zien steden er elke keer weer anders uit en creëer je een heel authentiek gevoel. De manier waarop gebruik wordt gemaakt van water, bepaalt ook voor een deel de moeilijkheidsgraad van een spel. 

6. Rolling Heights heeft een solovariant.

Je kunt Rolling Heights met maximaal 4 spelers spelen, maar het spel heeft ook een solovariant. In de solovariant neem je het op tegen de burgemeester van Rolling Heights. Je wint als je aan het einde van het spel meer punten hebt dan de burgemeester.