Terra Nova is nu beschikbaar!

Het spel Terra Nova is nu beschikbaar: een vereenvoudigde versie van het wereldwijd populaire spel Terra Mystica. Lees in dit blog alles over Terra Nova en Terra Mystica en kom erachter welk spel voor jou het meest geschikt is! 

Terra Nova

Terra Nova is een vereenvoudigde versie van het wereldwijd geprezen strategische spel Terra Mystica. In Terra Nova kies je uit 1 van de 10 verschillende volkeren, die elk hun eigen vaardigheden en leefgebied hebben. Tijdens het spel probeer je een zo groot mogelijk gebied op het speelbord te veranderen naar je eigen leefgebied en er gebouwen te plaatsen. Dit doe je in vrede met de andere volkeren, maar zorg dat je geen last van de andere volken krijgt. Daarnaast probeer je elke ronde doelen te behalen en je volk zo slim mogelijk in te zetten zodat je aan het einde van het spel het grootste gebied hebt en de meeste punten hebt verzameld! 

Hoe speel je Terra Nova?

Terra Mystica

Terra Mystica is een strategisch spel voor de speler die houdt van moeilijkere spellen. De basis van Terra Mystica en Terra Nova zijn in grote lijnen hetzelfde, maar Terra Mystica is een stuk uitgebreider en complexer dan Terra Nova. In Terra Mystica leidt elke speler 1 van de 14 verschillende volkeren en probeer je deze volkeren zo goed mogelijk te ontwikkelen door de terreinen te transformeren naar de thuisterrein van de volkeren en gebouwen te bouwen en te ontwikkelen. Daarnaast bevat Terra Mystica een elementenbord, waarop je je volk probeert te ontwikkelen. 

Voor welk spel ga jij?

Ben jij een doorgewinterde veelspeler die van zware spellen houdt? Dan is Terra Mystica een uitstekend spel voor jou. Doe jij het liever wat rustiger aan en houd je van spellen met eenvoudige regels? Of ben je op zoek naar een spel voor de hele familie? Dan is Terra Nova zeker een aanrader!