Spellenspektakel 2023 was een groot succes

Op zaterdag 4 en zondag 5 november was White Goblin Games aanwezig op weer een succesvolle editie van het Spellenspektakel. Met een stand van maar liefst 1700m2 groot en meer dan 200 speltafels was White Goblin Games niet te missen. Het hele weekend zijn er veel spellen gespeeld en was er van alles te beleven. We nemen je hieronder dan ook graag mee terug naar de Utrechtse Jaarbeurs voor een verslag.

Terug in de tijd in onze experience

De inmiddels bekende WGG experience stond dit jaar in het teken van het nieuwe spel Trekking through History. Bezoekers stapten op het podium bij Freddie Mercury in de wereld van Live Aid en bepaalden het favoriete broodje van Queen Elizabeth om zo de code te kraken en kans te maken op mooie prijzen.

Foto door Anouk Pross Photography

Het rad van (on)geluk:
win een gratis spel of beland in de gevangenis

Niet alleen in de experience waren prijzen te verdienen, ook bij de MicroMacro-stand konden bezoekers een gokje wagen om kans te maken op een spel MicroMacro: Crime City. Het enige wat ze nodig hadden, was een beetje spierkracht voor een draai aan het grote rad en een flinke dosis geluk. Maar niemand ging met lege handen naar huis, want voor de pechvogels die op een ander vakje terecht kwamen waren er buttons, lolly’s, ballonnen en fotogelegenheden in de Crime City-gevangenis. 

Een spel spelen met Stefan Feld; de auteur van Marrakesh en Amsterdam

Op de zaterdag was spelauteur Stefan Feld, onder andere bekend van Amsterdam en Marrakesh, aanwezig. De Duitse auteur schoof bij drie gelukkige prijswinnaars aan om een potje Amsterdam te spelen. Op de zondag was Stefan Feld helaas niet aanwezig, maar wel kon je als bezoeker kans maken op een gesigneerd spel!

Nog een spelauteur: Thomas Balk

Ook op zondag maakte een spelauteur zijn opwachting op de beurs. Dit keer mochten we 7 Rounds-bedenker Thomas Balk verwelkomen. De auteur speelde zijn spel met bezoekers en deelde promo’s uit in de vorm van een gloednieuwe variant van het 7 Rounds-badeentje.

Nieuwe releases!

Het Spellenspektakel is natuurlijk niet compleet zonder een mooie stapel nieuwe releases. Dit keer namen we onder andere Trekking through History mee. In dit avontuurlijke familiespel ga je op een driedaagse tijdreis door de geschiedenis van de mensheid. Je krijgt de kans om allerlei grote momenten uit het verleden van dichtbij te beleven en op deze manier punten binnen te halen.

Ook drie gloednieuwe varianten van Everdell waren, tot grote vreugde van de bezoekers, te vinden in de WGG-winkel. Naast de uitbreidingen Newleaf en Mistwood was ook de Junior-editie van het spel voor het eerst verkrijgbaar. Alle nieuwe Everdell-edities en Trekking through History zijn vanaf nu ook uit voorraad leverbaar in onze webshop.