q Verslag: Prijswinnaars op bezoek bij WGG voor VIP-middag - White Goblin Games
VIP-dag WGG

Op vrijdag 15 maart openden we op het kantoor van White Goblin Games de deuren voor 8 prijswinnaars die als allereerste de nieuwe spellen Stapelstad en Rolling Heights mochten spelen. Aan het begin van de middag werden de VIPS onthaald door Gobby, die ze na een fotomoment voorzag van een welkomstdrankje. Daarna volgde een rondleiding door het kantoor en het magazijn van WGG, waarbij de VIPS een uniek kijkje achter de schermen kregen.

Stapelstad

Het eerste spel dat tijdens de VIP-middag gespeeld werd was Stapelstad. Een spel dat pas 22 april verschijnt, dus de VIPS hadden een echte primeur te pakken. In Stapelstad speel je kaarten in de kleur van een kavel om er huizen op te bouwen. Hoe hoger je huis is, hoe meer punten deze oplevert. Ook zijn er bonussen te behalen, waarvoor je aan het einde van het spel punten toegekend krijgt. Bijvoorbeeld voor de hoogste huizen en een meerderheid aan huizen in een wijk. Benieuwd geworden? Je kunt Stapelstad nu alvast pre-orderen.

Rolling Heights

De VIPS hadden de smaak nu goed te pakken en na een drankje en een snack (ook paaseitjes, natuurlijk), was het tijd om Rolling Heights te spelen. Ook in dit spel worden er gebouwen gestapeld, maar veel verder gaan de overeenkomsten niet. Een opvallend aspect van Rolling Heights is het dobbelen met arbeiders in de vorm van meeples. Hoe de arbeiders terechtkomen in je persoonlijke dobbelbak bepaalt voor een groot deel het verloop van je beurt. Staande arbeiders werken op volle kracht en leveren handige acties en noodzakelijke grondstoffen op. Arbeiders die op hun zij terechtkomen werken op halve kracht en liggende arbeiders zijn uitgeput: die leveren niets op. Je kunt tijdens je beurt opnieuw gooien, maar dan loop je het risico waardevolle grondstoffen en arbeiders kwijt te raken. Het doel van het spel is de meeste punten te verzamelen door gebouwen te voltooien, doelen te behalen en rekening te houden met advertenties. Ben jij de meest succesvolle deelnemer van Rolling Heights?

Alles of Nixx

De middag vloog voorbij en natuurlijk gingen de deelnemers met beide spellen en een aantal leuke extra’s naar huis. Waaronder ook ons nieuwe dobbelspel Alles of Nixx, dat vanaf nú beschikbaar is. In het nieuwe dobbelspel wil je zo snel mogelijk alle getalen op je scoreblad aankruisen. Als je 3 keer niks kunt aankruisen, draai je het scoreblad om en begin je opnieuw. Alles of Nixx blijft spannend, heeft weinig regels en je hoeft niet op je beurt te wachten. De VIPS zullen zich de komende tijd dus wel vermaken. 

Binnenkort delen we de beelden die tijdens de VIP-dag zijn gemaakt. Wil jij ook weleens zo’n geheel verzorgde middag meemaken bij White Goblin Games? Dan raden we je aan ons te volgen op Facebook en Instagram. Daar delen we geregeld leuke acties en bijzondere prijsvragen.