Deze spellen brengen we uit in Q4!

Het vierde en laatste kwartaal is begonnen. Dit kwartaal is voor de meeste spellenliefhebbers een leuke periode, want in deze tijd komen er regelmatig spellen op tafel. Gelukkig brengt White Goblin Games een aantal mooie nieuwe titels uit in Q4! 

WILD Serengeti

Ontdek de eindeloze vlaktes van de Serengeti en creëer de mooiste scènes om de prijs voor de mooiste documentaire te ontvangen. De Serengeti is één van ’s werelds meest waardevolle natuurgebieden. Er leven en jagen miljoenen wilde dieren die in voorspoed leven. Ontdek nieuwe dieren, leg de meest bijzondere beelden vast en gebruik je hulpmiddelen strategisch om de mooiste en meest inspirerende documentaire te maken.

In je beurt plaats je een camera op een actieveld, betaal je de kosten en voer je de actie uit. Elke ronde heb je beperkt geld beschikbaar en dus moet je je acties zorgvuldig kiezen. Acties die je kunt uitvoeren zijn dieren op de landkaart plaatsen, een dier verplaatsen, dieren van plaats verwisselen of nieuwe scènekaarten pakken. Hiermee probeer je scènekaarten die je op hand hebt te voltooien om zo geld en overwinningspunten te ontvangen. Je kunt ook voedsel- en/of VFX-fiches krijgen die je extra voordelen opleveren tijdens het spel. In de laatste 3 rondes vinden er migraties plaats. Als je denkt er goed voor te staan kunnen de migraties er voor zorgen dat de kansen weer verspreid liggen. Let dus goed op wanneer er een migratie plaatsvindt en wat dit voor jou kan betekenen. De speler die aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten heeft, wint het spel.

WILD Serengeti biedt je genoeg uitdaging en tijdens het spel zul je goed vooruit moeten denken. Een scène voltooien vereist meerdere acties en daarom moet je vooruit plannen. Let er op dat de andere spelers je niet dwarsbomen door plotseling een dier te verplaatsen of te verwisselen, maar vergeet zelf ook niet rekening te houden met welke dieren er al op de landkaart staan. Elk spel is anders door de scènekaarten die je op hand krijgt, maar ook door hoe de andere spelers te werk gaan. Je kunt WILD Serengeti ook met specialisten spelen die je een extra voordeel opleveren, maar van dat voordeel moet je wel handig gebruik maken.   

Qwixx Collectie

Het is 10 jaar geleden dat Qwixx voor het eerst op de markt is gekomen en door de jaren heen is Qwixx bijna niet meer weg te denken uit de dobbelspellenwereld. Speciaal voor deze gelegenheid brengen we  een jubileumeditie op de markt. De Qwixx Collectie wordt slechts eenmaal geprint en is beschikbaar in gelimiteerde oplage. Lees snel verder wat er allemaal in de Qwixx Collectie zit!

In de Qwixx Collectie zijn het basisspel, Qwixx Longo, Qwixx Mixx en Qwixx Bonus in een luxe jasje gestopt. De Qwixx Deluxe versie is uitgebreid en bevat nu naast het basisspel ook 3 andere Qwixx varianten. Nu kun je oneindig genieten van deze spellen zonder dat je scorebloks opraken. Want wees eens eerlijk: iedereen heeft wel eens een keer Qwixx willen spelen en kwam toen tot de ontdekking dat er te weinig scorebladen waren. In deze luxe versie zitten ook luxe dobbelstenen en je kunt de deksel als een dobbelbak gebruiken.

Qwixx Dubbel

De wereld van Qwixx wordt nóg verder uitgebreid met de variant Qwixx Dubbel. In deze variant van het populaire dobbelspel mag je bepaalde getallen dubbel aankruisen, waardoor je nog meer punten kunt scoren! Qwixx Dubbel bestaat uit twee verschillende varianten, waarbij het niet uitmaakt met welke variant de spelers spelen. De varianten zijn namelijk even sterk.

Variant A zorgt ervoor dat je een getal nog een keer mag aankruisen, als je laatst aangekruiste getal nog een keer wordt gegooid. In Variant B zijn er een aantal velden waarop twee keer hetzelfde getal staat. Als dit getal wordt gegooid, mag je het vakje dus 2 keer aankruisen.

De Vos in het Bos: Duet

De Vos in het Bos: Duet is een coöperatieve versie van het slagenspel De Vos in het Bos. In de Vos in het Bos: Duet is het de bedoeling om door middel van slagen te spelen alle edelstenen in het bos te verzamelen, zonder daarbij van het bospad te raken.

In De Vos in het Bos: Duet speel je slagen, waarbij de winnaar wordt bepaald aan de hand van de kleuren of de getallen op de gespeelde kaarten. Op alle kaarten staat een kleur, een getal en een verplaatswaarde. De leider van een slag speelt een kaart, die gevolgd moet worden door de andere speler. Een slag kan op 2 manieren worden gewonnen: Als een speler een kaart met een hoger getal in dezelfde kleur als de gevraagde kaart speelt, heeft die speler gewonnen. Daarnaast is er een troefkaart in het spel. Als een speler een kaart met dezelfde kleur als de troefkaart speelt, heeft die speler automatisch gewonnen. Zodra een slag gespeeld is, tellen de spelers de verplaatswaardes van de gespeelde kaarten bij elkaar op en verplaatsen ze de markeersteen dit aantal velden in de richting van de winnaar van de slag op het spelersbord. Als hier een edelsteen ligt, mogen de spelers deze edelsteen pakken en komt de overwinning dichterbij. Maar als je teveel stappen zet en van het bospad af gaat, wordt het bospad kleiner en is het moeilijker om het spel te winnen.

Flamecraft

In de wereld van Flamecraft zijn draken niet gemeen, maar juist behulpzaam. In Flamecraft werken draken bij verschillende winkels van de stad, waarvan elke draak zijn eigen ambacht heeft. Het ene draakje bakt brood bij de bakker, terwijl de andere draak goud smelt bij de goudsmid. In het spel ben jij de vlammenbewaker en zet je jij je draken in bij de verschillende winkels. Door de draken bij de juiste winkels in te zetten, ontvang je beloningen en bouw je reputatie op. Het doel is om aan het einde van het spel de hoogste reputatie te hebben opgebouwd.

Tijdens Flamecraft bezoek je verschillende winkels en kun je kiezen tussen 2 acties: verzamelen of betoveren. Als je kiest voor verzamelen, verzamel je alle handelswaren, munten en draken die er in de winkel beschikbaar zijn. Daarna mag je een ambachtsdraak in de winkel leggen. Wanneer je een winkel betovert, gebruik je een betovering die in die winkel gebruikt kan worden. Als er geen betovering beschikbaar is die in die winkel geactiveerd kan worden, kun je de winkel niet betoveren. Als je een winkel betovert, betaal je de aangegeven handelswaar en ontvang je beloningen. Degene die aan het eind van het spel de meeste reputatie heeft opgebouwd, is de beste vlammenbewaker en wint!

Endless Winter

Endless Winter: Paleoamericans speelt zich 10.000 jaar voor de jaartelling af. In het spel neem je de rol aan van een stamleider die gedurende meerdere generaties zijn jagers-verzamelaarsgroep wil laten uitgroeien tot een welvarende gemeenschap. Samen met je stam ontdek je nieuw land waar je nederzettingen en dorpen bouwt, breid je je bevolking uit, jaag je op groot wild als wolharige mammoeten en sabeltandtijgers en bouw je megalieten.

Elke ronde bestaat uit 3 fases: de actiefase, de eclipsfase en de nieuwe generatiefase. In de actiefase speel je kaarten, voer je acties uit en vorm je de eclipsstapel voor de eclipsfase. In de eclipsfase ontvangt iedere speler beloningen aan de hand van zijn eclipsstapel. Daarna volgt de nieuwe generatiefase en bereid je je voor op de volgende ronde. Tijdens Endless Winter: Paleoamericans verdien je punten door je stam te ontwikkelen. Degene die na 4 rondes de meeste punten heeft behaald, is de winnaar.

Naast het basisspel, zijn er meerdere uitbreidingen van Endless Winter die je aan het spel kunt toevoegen: Grotschilderingen, Stroomafwaarts en Voorouders.

Burggraven van het Westelijk Koninkrijk

Rond het jaar 890 vindt er in het Westelijk Koninkrijk een opvallende gebeurtenis plaats.  De koning die ooit bekend stond om zijn dapperheid, verliest zijn principes en kiest vrede boven welvaart. Het eens zo rijke koninkrijk wordt steeds armer omdat de koning goud en land belooft aan de vijand wanneer ze hun wapens neerleggen. Terwijl de armoede steeds groter wordt, verliest het volk zijn vertrouwen in de koning elke dag een beetje meer. De burggraven van het koninkrijk hebben verschillende afwegingen te maken. Aan de ene kant willen ze de koning steunen, maar aan de andere kant moeten ze ervoor zorgen dat ze het hoog in het vaandel staan bij het volk, voor wanneer er een machtswissel plaatsvindt.

Tijdens het spel probeer je loyaal aan de koning te zijn, maar je wilt ook vertrouwen opbouwen bij de burgers. Je zult dus verschillende keuzes moeten maken. In het spel ontvang je schulden en eigendomsakten, die zullen bepalen of het land in armoede of welvaart leeft. Daarnaast ontvang je deugd of corruptie, afhankelijk van de verschillende acties en effecten die je tijdens het spel uitvoert. Wanneer je deugd of corruptie ontvangt, verplaats je de deugd en/of de corruptiesteen, waardoor je schulden of eigendomsakten ontvangt. Tijdens je beurt begin je met kaartmanagement, verplaats je je burggraaf, voer je acties uit, huur je arbeiders in, verplaats je de deugd- en corruptiesteen en vul je je kaarten aan. Het is de bedoeling om tijdens het spel zoveel mogelijk overwinningspunten te verzamelen. Deze punten verzamel je door bijvoorbeeld gebouwen te bouwen en manuscripten te schrijven. Wanneer armoede, welvaart of allebei is bereikt, eindigt het spel en wint de spelers met de meeste overwinningspunten.

Binnenkort weer beschikbaar

Splitter

Splitter Bloks

Twenty One Bloks